Dödens grupp lever

Dödens grupp lever. I allra högsta grad. Men Holland har inget lag, de har en drös stjärnor där Arjen Robben skjuter så fort han har bollen och där INGEN på riktigt förstår betydelsen av att vinna tillbaka bollen när den gått förlorad.

Efter ett danskt drama jag endast hörde glimtvis av via Christian Olssons glimrande radioreferat förstår jag att Portugal också har outnyttjade resurser (Ronaldo har ännu lyckats bära Portugal fullt ut).

Åt Tyskland finns inget att göra. Därför vinner de mot Danmark också. Och andraplatsen blir en målskillnadsaffär. Holland behöver vinna med minst två mål. Känns svårspekulerat.

***

Min åsikt i rumpdebatten, där jag långt ifrån har all fakta, är att svenska landslagsspelare är lika mycket förebilder som landslagsspelare.

***

Jonas Eriksson och hans svenska domarteam bör ligga bra till att få döma EM-finalen av minst två skäl. 1) De löste Holland-Tyskland på bästa möjliga sätt 2) Sverige är fjärran finalchans.

***

Jag hade ju med Wesley Sneijder och Mario Gomez i mitt EM-lag från från första omgången. Jag kan redan nu avslöja att Sneijder inte kommer vara med i nästa, däremot ligger Gomez hyggligt till en för repris. Han är så klinisk, så tysk, så skicklig. Tvåmålskytt nu.

***

Joachim Löws gulliga bollknuff på bollkallen som hade bollen under armen i utkanten av den tekniska zonen var ett skönt bevis på att fotboll förutom blodigaste allvar också är en lek. Ett minnesvärt från detta EM hur det än slutar.

***

Betyget på Tyskland: Otäckt bra.