Underhållning inte kvalitet, TV4

Noterar under TV4:s matchvärmning att kanalens experter känner sig hotade och på nytt tvingas använda onödigt mycket sändningstid åt att trycka folket på näsan. Diskussionen om Spanien är ett skickligt fotbollslag eller inte har i mitt tycke havererat sedan länge och är inget svenska experttyckare i tv-kanaler behöver ha en åsikt om. Resultatet talar sitt tydliga språk. Spanien är i final. Gott så. Däremot – och det är det diskussionen egentligen handlar om – har det inte varit särdeles underhållande att följa Xavis sidledsduttande och bollägande under slutfasen av detta EM. Det är det folket och tittarna vänt sig emot. Och det är det Henrik Larsson, Jens Fjellström och Bojan Djordjic måste förstå för att den här diskussonen skall kunna föras överhuvudtaget.

***

Sedan vill jag från och med nu på allvar driva kampanjen Sluta-använd-uttrycket-”ställa frågor”.

***

Underhållningsvärdet på Italien hittills: 9. Spanien: 6. På en tiogradig skala. Däremot har de förmodligen varit ungefär lika skickliga.