Carlzon ny sportchef i Öis

Kent Carlzon blir ny sportchef i Örgryte IS. Anställningen gäller från och med 1 november.

– Ett steg framåt för oss, säger klubbchefen Mats Jansson.

Kent Carlzon har tidigare arbetat i olika roller i Örgryte, dels som tränare men även som ungdomskonsulent och har enligt Mats Jansson ”ett stort Öis-hjärta”. Carlzon, under flera år en av Sveriges mest framgångsrika fotbollsagenter, dömdes 2008 för grovt skattebrott till två års fängelse i den så kallade Peter Ijeh-affären.

Han har de senaste säsongerna varit en regelbunden besökare på allsvensk fotboll både i Göteborg och utanför.

– Det här har växt fram. Kent har varit anställd i Öis och behållit kontakten med föreningen. Han kommer jobba idellt för föreningen redan nu, men börjar sin anställning förste november. Hans uppgift blir att scouta spelare, sköta förhandlingar och skapa en röd tråd i verksamheten.

– Nu blickar vi framåt, inte bakåt. Kent är anställd på kompetens och sin fotbollskunskap.

Öis, som toppar söderettan, har hittills haft ett sportråd bestående av Johan Anegrund, Ulf Larén och Ronny Björlind. De ersätts nu av Kent Carlzon.

6 kommentarer om “Carlzon ny sportchef i Öis

 1. Han är säkert duktig. Vi vill dock inte ha några Ranängs- eller MP-satsningar någonsin igen. Kan Carlzon hålla tillbaka sina egna personliga ambitioner? Klarar han det? Eller skall det ånyo byggas trupper på luftpengar uppe på Öis-gården?

  Jag får ont i magen när jag läser om Gais just nu. För jag vet exakt vad det innebär. Då är det mycket härligare att vara Öisare idag – trots att det skiljer två divisioner.

  Saker jag aldrig igen vill höra från Öis:
  – ”Det har inte kommit så mycket publik vi räknat med, därför har vi svårt med…”
  – ”Sponsorerna sviker…”
  – ”Vi hade budgeterat med XXX, men…”
  – ”För att få ekonomi i en sån här satsning krävs det spelarförsäljningar, men det har inte blivit riktigt som vi tänkt oss…”
  – ”Det är inte utgifterna som är för stora, det är intäkterna som är för små.”

  Snälla Öis: Rätta munnen efter matsäcken. Våga vara den klubb ni nu är. Hellre under kontroll i ettan än okontrollerat i Allsvenskan. Och kom ihåg: Engångsinkomster (t ex spelarförsäljning) skall gå till engångsinvesteringar, och inte som en nivåökning av den generella budgeten.

 2. MP sänker först Frölunda sen Gais, nu sätter Carlsson Öis i skiten. Fattas bara att Janne P blir kassör i Röva.

  Sen är allt förlåtet.

Kommenteringen är stängd.