Dixon gör Häcken ännu bättre

Ingen Fredrik Björck, men väl en Jimmy Dixon. Undra om inte det var en vassare lösning och undra om inte Häcken faktiskt blir ännu lite bättre nu.

När årets dittills kanske stabilaste mittback, Mattias Östberg, plötsligt lämnade för spel i Djurgården höjdes många ögonbryn och Häckens sportchef Sonny Karlsson fick ta emot en hel del kritik för klubbens agerande.

Varför försämra laget, nu när utgångsläget är så gott? var funderingarna.

Den historien är överspelad sedan länge och faktum är att övriga mittbackar, redan innan Jimmy Dixon gjordes klar sent i fredags kväll, håller god allsvensk kvalitet, och jag tänker förstås på Tom Söderberg, Emil Wahlström och Mohammed Ali Khan i första hand. Men även, på sikt, på Simon Sandberg, och när han är frisk, Daniel Forsell.

Det finns att ta av, med Dixon ännu mer spets.

Han bröt sitt kontrakt med turkiska Manisaspor efter tre år, ville kanske vara kvar i Turkiet, men hamnar alltså åter på Hisingen, där han trivs och är omtyckt.

Jag såg hans första pass nu på förmiddagen på Gothia Park Acadamy och det finns inte så mycket att berätta, mer än att han såg fysiskt kapabel ut och att han log efteråt när vi pratade med honom, jag och Tore LundGT.

Det kom inga överraskningar ur det samtalet, mer än att han inte ville tala om vilka prioriteringar han egentligen hade, det vill säga: Var Häckens hans förstaval?

Det svaret kan jag hjäpa till med.

Svaret är nej, men nu är han här och kommer göra sitt yppersta för att hjälpa Häcken i spurten.

När comebacken sker är oklart. Han är uttagen, precis som vanligt, i Liberias landslag, där han varit med regelbunden sedan tiden i Floda Boif i division två.

Det handlar om VM-kval nu. Därför har Häcken ingen möjlighet att stoppa honom, om de skulle önska.

Nio matcher återstår av säsongen.

Vad tror ni om Dixon i Häcken?

2 kommentarer om “Dixon gör Häcken ännu bättre

  1. Frågan är vad som händer med Häcken nästa säsong, eller ännu tidigare när de kanske får lite motgångar och faktisk får en favoritpress på sig. Waris får de nog inte behålla efter Januari, säg att det smyger sig in en skada eller två på viktiga spelare (då pratar jag anfall för de släpper in lika många mål som ett vanligt allsvenskt lag, men gör desto fler) som normalt brukar drabba ett lag under en säsong. Det är lätt att det blir oro i ledet och det är inte lika kul längre. Kul att spela i medvind, otroligt svårt i motvind. Waris är inte nöjd med klubben en dagsslända som han är och det an visa sig de sista omgångarna. Men Afrika är inte tömt på spelare ännu…

  2. Vad är det du inte förstår med dagens ”stormning”. Vi som älskar IFK accepterar inte att man inte ger allt i IFK :S tröja. Byt ut gais spelare mot Blåvitts nu o jag pissar på sella, tobbe i
    O hjalmar. Du fattar inte för du älskar inte något lag.

Kommenteringen är stängd.