Grattis till en hel del, Öis

Alla ni öisare tycker säkert att jag är knäpp, men jag har faktiskt gjort andra saker än tittat på fotboll i kväll, dock har jag fått ständig sms-uppdatering (tack Bosse och Daniel!) om läget både utanför och inne på planen.

Därför vill jag börja med att lyfta på hatten för publiksiffran, över 3 000 i seriefinalen mot tabellttvåan Lund, och sedan förstås gratulera till segern, 2-0 och goda möjligheter, för att inte säga utmärkta, att plocka hem söderettan för att nästa år spela i superettan.

Grattis Öis och grattis alla ni som jobbat stenhårt för att komma tillbaka efter Öfab-konkursen.

Avståndet till andraplatsen med åtta omgångar kvar är sju poäng, om jag förstått saken rätt.

Det är ett riktigt bra utgångsläge.

 

9 kommentarer om “Grattis till en hel del, Öis

  1. När både GAIS och öis spelat i allsvenskan under 2000-talet har alltid derbyna mellan GAIS och ifk dragit mest folk, sett över de båda matcherna på säsongen. Även år 2000, när GAIS åkte ur. Antagligen för att båda dessa lags supportrar står längre ifrån varandra rent supportermässigt och har ett större hat mot varandra. Det är givetvis mycket riktigt att öis har många av de publikrikaste matcherna genom tiderna. GAIS och ifk drog i o f 50 690 åskådare 1976. I div 2!

  2. Öis-IFK står väl för 6 eller 7 av tidernas publikrikaste matcher om jag inte minns fel. Resten har väl Djurgården varit inblandat i?Gais-IFK var kanske hett på Götaverken men de breda folklagren lockas mer av öis.

  3. Arne Dalin: Du får nog ta fram historieboken. Flest antal, störst publik (rekordet är 52194 vilket också är allsvenskt rekord) och mest snack har det alltid varit kring ÖIS-IFK. Innan IFK storhetstid var ÖIS det populäraste laget i göteborg. gais har aldrig varit störst och ser just nu ut att vara på väg ner igen

  4. Förlåt en gammal man, men de ”riktiga” derbyna har i alla tider varit mellan Kamraterna och GAIS!

  5. Öis hade mer publik än gajs hahahaha. Hoppas öis kommer upp till allsvenskan snart, så det kan bli några riktiga derbyn. trött på dessa låtsasderbyn och alla vet att det äkta derbyt är mellan IFK – Öis.

Kommenteringen är stängd.