Klokt – men ingen lösning

Jag gillar Frölundas initiativ att bjuda in regionens samtliga hockeyspelare till matchen mot Modo i kväll. Det är början på något, men knappast lösningen. Viktigaste signalen är ändå att Frölunda är lyhört och tar kritiken från supportrar och hockeypublik på allvar.

Förutom själva ishockeyn är ett besök i Scandiavium när Frölunda spelar alltid en upplevelse. Man går dit för att alla andra gör det och drivs av den goda stämningen.

Därför är det viktigt för Frölunda ett bryta den nedåtgående publiktrenden och klarsynt att lyfta blicken och se saken i ett större perspektiv.

Däremot är gratisbiljetter konstgjord andning. Det är innehållet som driver produkten. Står den i paritet till priset – och upplevelsen – är man beredd att komma åter.

Däri ligger förstås underhållningsvärdet på själva spelet. Det är en av de avgörande parametrarna, men inte den enda.

Att som nu ha högvis av outnyttjade sponsorbiljetter och stora hål på läktarplats gagnar ingen.

Letar snabbt i minnet från mina egna största Frölundaminnen och hamnar nog utanför Scandinavium. Finalmatchen mot Luleå i Frölundaborg på påskafton 1996 står överst på min lista. Det var en riktig folkfest.

Vilket är ditt bästa Frölundaminne – från läktarplats?

***

För övrigt är det väl lämpligt att ta årets första hemmaseger på tredje försöket.

14 kommentarer om “Klokt – men ingen lösning

 1. Ber om ursäkt för nedan publiksiffra 4009….Uppgiften kom från Svt texttv…Ni vet sid 377 och framåt…Men vad jag har hört nu så var det över 7000 i Scandinavium..

 2. Undra just när Frölunda senast lockade osannolika 4009 till en hemmamatch????
  En kollega på kontoret sa idag att han tappade helt engagemanget för några år sedan när Adrihan och övriga i ledningen under 1-2 år konsekvent alltid pratade om ”Produkten Frölunda”…..Själv förstår jag helt vad han menade….

 3. Först, mitt nedan inlägg – lite fel i den kronologiska ordningen
  1. Mora
  2. Luleå
  3. Malmö

  Sen pratas det om fel som gjorts NU för att det är så dåligt med publik – men felen började och hagla redan från 2005.

  Det största felet var beslutet om Nubben/Dahlén och inte förlänga med Roger Melin, sen efter detta har bara allt blivit fel och massa konstiga skitbeslut.

  Man dödade Frölunda-andan helt enkelt – med pengar!

 4. Jag skulle inte kalla det lyhört av ledningen att agera först nu när de ekonomiska varningsklockorna ringer. Man borde ha bättre koll på fansen än så!

 5. Ett bra minne: Jag och polaren hade flygit upp för att se Luleå-Frölunda för några år sen. VF vann matchen och vi stod/satt bakom Luleå-båset och jublade och skrek så att ett par tusen Luleåfans visslade ut oss – det var magiskt kul. Efter matchen stod vi och snackade med Salo, Pluss och så kom Sundin och kommenterade det inträffade.

  En match i Mora när jag satt själv på sittplats i Mora och Sundin proppar en morakille och jag högljutt försvarar att han inte ska ha en utvisning, det var otroligt kul och adrenalinstinnt. Det var NHL-Cleary som jagade Sundin 🙂

  Några dagar senare fyllde vi ett X2000 åkte till Malmö för att bl.a sjunga för Kallio som fyllde år.

  På den tiden fanns det en anda – den dog när Ahdrian & co fick storhetskomplex.

 6. ”Förutom själva ishockeyn är ett besök i Scandiavium när Frölunda spelar alltid en upplevelse. Man går dit för att alla andra gör det och drivs av den goda stämningen.”

  Går på hockey 2 ggr om året. Stendött, inga hejaklackar, popcorn, trist..

 7. Visst har man upplevt underbara matcher i Borgen men jag känner alltid hur det kommer fram en hulligan i mig av att vara så nära isen och spelet….håller mig lugnare i min stol i Scandinavium

 8. Bästa minnena är från Frölundaborg
  Såg dig på isen med champangen var där själv ute på isen
  Byt till borgen eller ha ståplats i scandinavium

 9. Främsta anledningen till att jag inte går på matcher i år är besvikelsen av uteblivna nhlproffs. Man vet hur mycket roligare det hade kunnat vara. Hade räckt med 2-3 stycken i laget för att öka intresset med säkert 100 % och således fylla arenan. Sedan är priset naturligtvis för högt för en student men med en lite bättre produkt hade det varit värt det.

 10. Också Frölundaborg, När VFHC gick upp i elitserien igen våren-89(eller var det -88??)då det var över 10 000 i borgen och folk fick stå i 45 graders vinkel mot isen för att få plats.Hade smugglat in en flaska skumpa som jag hävde i mig på isen efter matchen, något som zoomades in och visades på sportspegeln till mors stora glädje..(not). Ett år med bl. a. bortaresa till Kiruna med 25 timmars tågresa en väg.

 11. Mitt bästa minne är när man hamnade i underläge 0-4 hemma mot Leksand och vände till 4-4 under matchens 5 sista minutrar för att sedan vinna på straffar. Kvitteringen kom efter tekning med 3 sekunder kvar, en tekning som borde varit i neutral zon. Magiskt!

  1. PatricW: Jag var där och skrev den matchen. Jag gjorde om texten fyra gånger. Först ett tillägg om en reducering i slutet, sedan ett längre sjok, för att vid 3-4 ta bort större delen av sågningen – och sedan göra om hela texten. 🙂

 12. Semifinalen underlockout säsongen, matchen blev försenad pga att publiken inte fick plats, minns inte hur många som kom men tror det var ca 8000-9000. Ja just det, den också i Frölundaborg (med ståplats runt om).
  Då uttryckte min kompis som är difare, ”varför spelar de inte alltid här? Då skulle de inte förlora en match”

  1. magnus: Det där är intressant. Hur vinner man mot ett lag som har 8000 högljudda supportrar alldeles intill isen – match efter match?

Kommenteringen är stängd.