Gör något bra av det här nu, IFK

Jag skall inte säga ”vad var det jag sa”, men visst glädjs jag åt att det är just Nordin Gerzic som ordnar IFK Göteborgs andra seger mot en guldkandidat på en dryg vecka. Jag pläderade ju för Gerzic från start i går, fick inte vad jag ville, men fick ett inhopp och en frispark över Malmös mur, via stolpen och till en framrusande Hannes Stiller. Jag ser inte vem som missar i markeringen när skåningarna tar ledningen redan efer 45 sekunder, men det saknar betydelse när Blåvitt just tagit sin första trepoängare utanför kommungränsen 2012.

Det här bespottade, kritiserade och uträknade IFK-laget kan behöva en klapp i rumpan och ett rejält Tobias Hysén-mål, ni vet ett sådant där (den forne?) skyttekungen löper in mellan två backar, viker av mot mål och avslutar iskallt intill ena stolpen.

Just det fick vi i kväll och blåvita fans fick ytterligare halmstrå att hålla fast vid en säsong som bara för någon timme sedan handlade lika mycket om kval som om ”är det verkligen rätt lagledning vi har?”.

Hannes ”Killer” Stillers 2-1 mot Malmö FF var ett bevis på att liket lever och att Häcken på måndag kan bli de tredje topplaget som går på pumpen mot Blåvitt – på två veckor.

Logi Valgardsson är avstängd på måndag. DÅ kanske det är dags för Jonathan Azyulay (förlåt att jag tjatar) på vänsterbacken, såvida inte 1) Mikael Dyrestam är frisk 2) Mikael Stahre litar på rutin och Hjalmar Jonsson (som gjorde kortkort comeback i kväll).

IFK Göteborg har endast en förlust på de åtta senaste matcherna, däremot fyra segrar – och rejält med råg i ryggen.

Min önskan nu: Gör något bra av det här utgångsläget inför 2013 och se till att knipa femteplatsen – helt klart inom räckhåll med sex omgångar kvar.

***

Jag säger inte att det finns ett samband, men sedan Mattias Bjärsmyr drog på sig den blåvita tröjan har IFK fyra matcher utan förlust, varav två segrar.

***

Vad tyckte ni om kvällens match och vad är en rimlig målsättning framöver?

 

 

16 kommentarer om “Gör något bra av det här nu, IFK

 1. Allansson var enastående som vikarierande(?) högerback! Hoppas han får fortsatt förtroende resten av säsongen. Salomonsson har varit en besvikelse i år, med undantag för en eller två matcher. Vill minnas att Stahre sa i en intervju under försäsongen att just Emil skulle få sitt stora genombrott i år?

  Stahre måste hitta en position åt Gerzic! Han är för bra för att vara vattenbärare i 80 minuter av matcherna.
  Vill absolut inte ändra på det centrala mittfältet (JJ,PF) när det funkar för första gången på hela säsongen. Sobra funkar bra i sin centrala roll och har visat under säsongen att han är lika bra på en kant som Logi är på att slå en femmeters passning… Kom hem Wendt!

  Slutsatsen är hur som helst att vi har för många centrala mittfältare spelare och stor brist på yttermittfältare. I dagens trupp har vi bara Selakovic och i viss mån Bärkroth som kan spela där. Hysén är anfallare och skall spela anfallare!
  Vad händer när Haglund kommer tillbaka? Bänkvärmare? Hittar han tillbaka till formen han hade hösten 2011 så är ju det ohållbart.

  KROSSA HÄCKEN!

 2. Det var ett jäkla tjöt om Azulay. De gånger jag har sett honom har han inte imponerat. Tränarna ser honom på träning varje dag samt i U21-matcher. Om det är några som borde veta hans kapacitet är det dem. Känns som att många supportrar vill att han ska spela bara för att han är ung, och därför ”automatiskt” måste vara bra. Ni har aldrig tänkt på att han inte får spela just på grund av att han inte anses tillräckligt bra???
  Chansa för fasen inte med Azulay, dessutom på en position han inte är van vid. Jag utgår från att Dyre är borta vilket gör Hjalle till en given ersättare för Logi. Punkt.

 3. Nu kan dom lägga förgrunden till spelet nästa år tex ta bort Logi V och in med Azyulay. Kan känna att det är mycket viktigare att han får speltid än att Logi som förmodligen inte kommer få spela så mycket nästa år.

 4. Håller helt och hållet med dig mattias. Snart känns det som att Stahre inte har bnågot val, snart måste han spela med Azulay. ÄNYLIGEN! Hoppas verkligen att han ska få lira. Ine minst för hans egen motivation, Kan inte vara lätt att hela tiden åsidosättas av olika anledningar.

  Är också inne på samma spår som David Lundin… Alla av Azulays kompisar i landslaget spelar regelbundet i allsvenskan och gör det bra! Karl Holmberg, Emil Bergström, Filip Hellander, Amin Nazari, Måns Söderqvist. Och det ska sägas att Azulay har överglänst såväl Helander (som aldrig lyckades peta Azulay i landslagets backlinje) och Emil Bergström under de matcher dem lirat i blågult.

  // En väldigt fotbolls intresserad gubbbe som sett alla P93 landskamper, IFK Göteborgs U21 matcher!

 5. Håller helt och hållet med dig mattias. Snart känns det som att Stahre inte har bnågot val, snart måste han spela med Azulay. ÄNYLIGEN! Hoppas verkligen att han ska få lira. Ine minst för hans egen motivation, Kan inte vara lätt att hela tiden åsidosättas av olika anledningar.

  Är också inne på samma spår som David Lundin… Alla av Azulays kompisar i landslaget spelar regelbundet i allsvenskan och gör det bra! Karl Holmberg, Emil Bergström, Filip Hellander, Amin Nazari, Måns Söderqvist. Och det ska sägas att Azulay har överglänst såväl Helander (som aldrig lyckades peta Azulay i landslagets backlinje) och Emil Bergström under de matcher dem lirat i blågult.

  // En väldigt fotbolls intresserad gubbbe som sett alla P93 landskamper, IFK Göteborgs U21 matcher iår.

  ball kommentar av bosse 67 år haha ’

 6. Instämmer Balkander – gör något positivt av detta och ta med det till 2013 – typ ”det är hårt arbete som gäller” …

 7. David Lundin: Helander fick en assist på Stillers mål …

  Vet inte om Azulay ”kan” spela VB. För mig är han en mittback, men annars håller jag med dig.

 8. @Anders 07:30, vet inte vad du syftar på i ditt inlägg. men FYI Redaktör Balkander är P-bonde och guligan…

 9. Underbar vinst.

  till Anders (07:30)

  Jag tycker inte att vi ska klaga på journalisten. De flesta av läsarna håller på det aktuella laget (blåvitt) och tycker att detta är mer intressant än Häckens äventyr. Sen när är fotbollsjournalistik objektiv? Kanske du skriver liknande kommentarer varje gång du uppfattar att någon är ”enögd”?

 10. Ännu en totalt enögd kommentar. Är GP en tidning som skriver om fotboll eller en del av IFKs marknadsföring? Är det inte mer intressant att Häcken har chans till guld än att Blåvitt kan bli 5:a?

 11. Detta är inte roligt,för IFK det är ingen
  GBGare som vill att Häcken förlorar,förutom de som inte är intreserad av fotboll, de vill ju slås å elda det är deras fotboll. Har talat med en del IFKare denna match håller vi på HäCKEN. Jag älskar bra fotboll, men denna gången får de spela hur som helst
  bara HÄCKEN VINNNNER.
  Anders

 12. Azulay får vänta men med tanke å att Helander får starta i MFF så känns det lite orättvist för Azulay är ju hästlängder bättre än den pågen!

 13. Hjalle har suttit på bänken i två matcher och fick känna lite på det idag. Han kommer säkert att spela vänsterback. Hur kul det än verkar vara att förorda unga spelare.

 14. Tack Blåvitt! Helt underbar seger!

  Extra plus till klacken som höll igång hela matchen, vilka hjältar!!

Kommenteringen är stängd.