Tyck till om Häcken och allsvenskan

Medan jag sitter och skriver några rader om Häckens seger mot Syrianska (5-1) kan ni fundera kring hur allsvenskan slutar.

Jag ser Gais–Elfsborg i morgon kväll.

Fram tills dess toppar Häcken serien.

8 kommentarer om “Tyck till om Häcken och allsvenskan

 1. @Kungen:
  Klart att det finns risk för den katastrof du beskriver som 2013.
  Häcken kommer få slåss i motvind i flertalet år innan de faktiskt accepteras av de andra ”göteborgsfansen”. Lite trist, men det är sanningen.
  Däremot så växer de starkt bland ungdomar på hisingen. Och det är väl där de kommer ha sin supporterbas om några år? Om man nu kan fortsätta med årets framgång och bygga nåt bra av det. För Waris kommer att lämna. Men, jag och många fler tror på de spelare som står bakom och väntar på möjligheterna. Det finns en enorm potential i spelare som Lewicki (helt osynlig om man kollar på teve, dominant om man tittar på matcherna på plats). Även om det inte blir SM-guld (det är rätt mycket som talar emot att Elfsborg ska tappa fler poäng, även om Norrköping ska vara svårt på förhand), så tror många på en toppetablering. Och det räcker.
  Sen kan man inte göra så mycket åt publiken. Den ökar jättemycket varje år. Men om man börjar på 2000 i snitt så känns fortfarande inte 3500 sådär jättemycket…

 2. Slacker: Om man ser det så här, som journalist vill man nå ut till så stor massa som möjligt med sina artiklar, då skriver man om saker som intresserar den större massan, Häcken har och kommer aldrig att intressera den större massan, inte ens vid eventuellt guld. Detta gör att det är klart fler som vill läsa om Göteborgs vinst i senaste matchen än om hur många mål nästa spelarflykt från ett av landets pubilfattigaste lag har gjort… 2013 – en Allsvenska utan Waris, ett Häcken i kris? Det är lätt att spela i medvind och med spelare som är för bra för Allsvenskan, men när även Häcken har landat och Afrikas savanner inte levererat vad man hoppats på så kan man drömma sig tillbaka till 2012, och undra varför ingen vill stanna. (Psst, jag tror jag vet, Fotboll är underhållning, man spelar för att underhålla en åskådarna, finns inte åskådarna så finns inte intresset osv osv…).Upp som en sol, ner som en pannkaka.

 3. @Dave:
  Ja, IFK vann borta. De ligger nu sjua. Dags att skriva spaltmeter om återtåget till toppen…

 4. Stans överlägset mest populära lag vann idag, Balkander. Inte en rad från dig. Det är ett hån mot oss som fortfarande prenumererar att häcken får uppslag efter uppslag. Det blir att säga upp skiten.

  1. Dave: Bloggen har inget med prenumeration att göra. Läs utförligt rep i tidningen söndag. Jag återkommer självfallet till IFK.

 5. Just nu hoppas jag bara att Gais ställer upp ett betongförsvar runt straffområdet i lera på Gamla imorgon!

 6. Vi blir bortskämda på Rambergsvallen. Nästan synd att det ska rivas. Bara nästan.

  Det ryktas om att Häcken ska gå in med extra pengar ur egen kassa (ej lån) till den nya arenan. Själv hoppas jag att de lägger riktigt gräs… Kanske värt att kolla upp, Balkander?

Kommenteringen är stängd.