Gais bryter med Bassombeng

De oklarheter som fanns kring Eric Bassombengs frånvaro i matchen mot Elfsborg på Gamla Ullevi på söndagskvällen börjar nu rätas ut.

Gaisaren har, utan klubbens tillåtelse, lämnat Sverige, troligen för en resa till hemlandet Kamerun och får i och med utebliven närvaro på dagens träning omedelbart sparken från Gais.

-Det är ett kontraktsbrott. Han kommer inte spela mer i Gais, säger klubbchefen Leif Gjulem.

Bassombeng bidrog starkt till fjolårets femteplats, men har i år dragits med flera svårläkta skador (knä, ljumske) och har inte fått någon större speltid, vare sig under Alexander Axéns eller Jan Maks tid som förstetränare. 

Anfallaren/mittfältaren kom till Gais inför 2011 och spelade totalt 42 allsvenska matcher för klubben.

Han har inte hämtat ut sina saker på Gaisgården. Gais har inte beslutat vilka övriga ekonomiska konsekvenser kontraktsbrottet får för Bassombeng.

10 kommentarer om “Gais bryter med Bassombeng

 1. Passar väl Bassombeng ypperligt att gais bryter kontraktet med honom, då kan han ju skriva på för vem fan som helst och få sign on rakt i fickan. Visst kan väl gais försöka få in pengar från honom i någon form av skadestånd men det lär ju inte vara det allra enklaste.

  Alltså smart av Bassombeng, sådär av gais. Dom borde ge honom löneavdrag för varje timme han inte är på plats och när han väl är här försöka sälja honom för 100.000 kr till vem fan som helst.

 2. Inte så förvånande, Han kom till GAIS pga av Axen, och nu när Axen inte är kvar + ingen speltid så drog han. Sen passar säkert GAIS på att bli av med en som inte hör till framtiden(+ en lön såklart). Så håller med Leninho, no hard feelings!

  1. Patrick: Du har säkert helt rätt i din analys om Eric. I dag har jag för övrigt hört att han är på glid till Frankrike. Har dock inte hunnit kolla upp det.

 3. På tiden den torsken lämnar makrillarna! (Yepp det var han som var den allsvenska spelaren som åkte fast när bängen trålade vid rosenlund…)

 4. Johan, i och med ett kontraktsbrott har begåtts så har klubben oftast rätt att kräva någon form av ersättning. Han har lämnat landet utan klubbens tillåtelse och inte närvarat vid träning. Han är alltså inte disponibel, när han enligt kontrakt ska vara det. Någon form av ersättning för detta kan GAIS ha rätt till om de väljer att dra det vidare.

 5. Det jämna nog ut sig med den uteblivna bonusen för 2011. Bara att lägga ned och gå vidare.

  Tack för sommaren du dansade. Det gjorde du jävligt bra så länge det gick bra för laget och du fick hålla till på högerkanten. När det se´n började gnissla och avsaknaden av en nummer 9 blev för stor började bubblan spricka.

  Lycka till i Kamerun. No hard feelings.

 6. Ekonomiska konsekvenser?
  Om han får sparken så har han väl heller ingen lön, eller är han sparkad och har fortsatt lön?

Kommenteringen är stängd.