Granqvist rör upp känslor – föreslår 16 lag i elitserien

Frölunda vinner (3-1 mot Timrå i Scandinavium) och skall tacka förstakedjan med Fabian Brunnström, Matt Duchene och Viktor Stålberg för det. Duchene var lysande och Stålberg blev tvåmålsskytt. Samtidigt gör Julius Hudacek – mot bakgrund av den tuffa tid Frölundas målvakt haft i supporter- och mediabruset – en storartad insats.

Det här var en seger Frölunda behövde på alla tänkbara sätt.

Parallellt med årets andra trepoängare på hemmarink brusade en rätt intensiv diskussion om elitseriens framtida utseende upp – efter ett inspel/förslag från Lasse Granqvist. CMore-profilen föreslog i direktsändning en 16-lagsserie, fyra möten per lag, totalt 60 matcher på en säsong, där max ett lag kan åka ur, max ett lag gå upp från allsvenskan. Hur den uppflyttningen skall gå till blir allsvenskans sak att avgöra, föreslår Granqvist, som i utgångsläget samtidigt vill behålla ett åttalagsslutspel, där fyra lag har spelat färdigt efter grundserien, de fyra sista gör upp om tre platser och där jumbon riskerar att åka ur.

Granqvist fick i princip medhåll av Leif Boork och i studion vidtog en diskussion om ”det vårdslösa i att ställa stora hockeylandskap som exempelvis Skåne och Dalarna utanför elitserien”.

Det skall dock sägas att Lasse Granqvist inte föreslår ”automatisk uppflyttning” av Malmö, Djurgården och Leksand, däremot är det de lagen som Granqvist – och flera andra – i första hand gärna skulle se i högsta hockeyserien.

Lite som Hammarby i fotbollen.

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det här men jag vet att jag ogillar stägda serier och är rädd att det här skulle öka gapet mellan eliten och skiktet under.

Det jag definitivt gillar är den diskussion som nu nu troligen kommer följa, där hockeyförbundet och hockeyligan på nytt tvingas ta ställning och offentliggöra sina ståndpunkter.

Det lät i alla fall inte på Pär Mårts som han ogillar tanken, den här gången levererad av respekterade mediaprofilen Lasse Granqvist.

Vad tycker ni?

3 kommentarer om “Granqvist rör upp känslor – föreslår 16 lag i elitserien

  1. Lennart O..
    Delar din åsikt till 100%…..
    Kan ändå inte släppa känslan att det kanske är så att man börjar bli äldre nu och inte riktigt alltid hänger med i tidens nya tankar….Du vet…det var allt för dj-a bra på 60 och 70- talen…Allt var lite enklare då..Var man etta när serien var slut då vann man..Var man sist åkte man ut. Enkelt och väldigt logiskt. Men det var förstås tiden innan ett lag började benämnas som ” Produkt” och tiden innan reklam och media blev viktigare än själva laget..

  2. Varför inte också ett lag från Blekinge, Närke, Halland och Jämtland? Löjligt förslag, det är väl inte geografin som ska avgöra vilka lag som ska spela i Elitserien. Det är något man ska spela sig till och lyckas man inte med det har man inte i Elitserien att göra.

  3. Javisst men…16 lag är mkt bra men laget som kommer sist åker ur direkt o laget som vinner allsvenskan upp. 1-8 slutspel, 9-12 spelat färdigt, 13-15 gör upp i en kvalserie tillsammans med lag 2-4 i allsvenskan.

Kommenteringen är stängd.