Allsvenskans coolaste smeknamn

Har fått in lite sköna smeknamnallsvenska fotbollsspelare via twitter. Tar gärna emot fler – så kör vi en lista i tidningen på söndag. Ni föreslår namn, jag utser en vinnare. Ex-gaisaren Per ”Texas” Johansson har för övrigt föreslagit sitt eget. Har ni ett bättre? Självklart gäller detta även damallsvenskan.

***

Om ni inte har något annat för er tittar ni på den här. Episk webb-tv signerad Studiohisingen.

19 kommentarer om “Allsvenskans coolaste smeknamn

 1. Vart är Sixten ”Tjärpapp” Rosenqvist på listan? Coolaste smeknamnet! Spelade i Gais på 40 50-talet.

 2. En sann liten historia,När GAISbussarna i våras stannade vid en tapp för paus på väg till Åtvidaberg träffade vi Bengt ”Zamora” Nyholm. Still going strong. Blev några roliga historier från förr, vi skojade och sa att vi var tre bussar som kommit för att ge honom ett kok stryk, tacken för att han med en grym räddning på Karl-Alfreds nick skickade oss ur allsvenskan för länge sedan. Han skrattade och sa att ”jo, Karl-Alfred tyckte att den kunde jag gott ha släppt in, men man ville ju alltid hålla nollan”

 3. Thomas ”Poletten” Larsson, Arne ”Månstrålen” Selmosson, Bengt ”Zamora” Nyholm, Anette ”Vinden” Nicklasson.

 4. Kan erinra mig att ”Texas” fick sitt smeknamn i GAIS säsongen -99 då vi hade två Per Johansson i startelvan. Varför det blev just Texas vet jag faktiskt inte. Någon som vet?
  /Forslind

 5. Jag, som känner lite fler häckenfans kanske, får då meddela att jag känner infödda hisingsbor (en sedan många generationer), infödda göteborgare, norrlänningar, skåningar, iranier, stockholmare m.m. som håller på Häcken. Spela roll? Kanske i någon sorts göteborgsk blodskult där det renaste blodet bara finns väster om Linnégatan?

  Om det är viktigt så kommer det i alla fall att ordna till sig framöver. I barnens skola håller en majoritet på Häcken. De är infödda. Eller efter hur många generationer räknas man?

  Svarte Filip röstar jag på!

 6. Som vanligt lite lustigt med studiohisingen, ok att lyssna på… Inga Göteborgare eller för den delen infödda hisingsbor, i det programmet.

  Jag har faktiskt aldrig träffat någon infödd Göteborgare, som håller på Häcken.

  Klart att det finns det men många kan dom inte vara,
  Tycker Häcken kan ändra sin slogan. ”vi är inte Göteborg” till ”Vi är inte Göteborgare” istället.
  Mer sanningsenligt iaf!

Kommenteringen är stängd.