Synpunkter på Blåvitt

IFK Göteborg har just förlorat mot Örebro med 0-1. Synpunkter och tankar kring det?

36 kommentarer om “Synpunkter på Blåvitt

 1. DSM-Stahre har, enligt honom själv, varit delaktig i alla värvningar som gjordes inför årets säsong. Han har spenderat mer pengar än vad Olsson-Rehn kunde drömma om. Ändå har han misslyckats kapitalt. Då är man antingen usel på att värva, usel på att matcha eller usel på att peppa spelarna inför match. Fanns det EN match Stahre borde vunnit i år så var det mot sin gamnla klubb. Men inte ens då lyckas han tända spelarna att kriga sig till åtminstone en poäng.

  Slutsatsen är således att Stahre är usel på något sätt. Vilket sätt det än är, så är han inte lämpad att träna IFK Göteborg. Han borde,för övrigt, varit diskvalificerad för uppdraget i och med sin bakgrund i aik.

 2. Läser att ingen förändring ska göras på sportchef och tränare. Min fråga är då, hur många chanser ska en sportchef få att bolla och leka med värvningar? I så fall kan väl gemene man söka det jobbet? Det är ett hån och man pissar på sina fans när man inte gör någon förändring på den posten trots 3 misslyckade säsongen på raken. IFK har haft chansen med ökade sponsorintäkter, ny arena men tack vare en sportchef som är fullständigt inkompetent att kunna bygga ett lag så står vi här igen… Jag kommer avstå säsongskort nästa år och det är många med mig som kommer göra samma sak så länge Håkan Mild sitter kvar….

 3. Har Stahre inte lyckats få till en duglig spelide’ på en hel säsong så skall han ej få förlängt kontrakt. Har hela tiden misstänkt att han är en trojansk häst från Solna som infekterat klubben. Sen kan man ju undra hur många chanser en spelare som Logi skall få. Han måste ju vara den mest snedsparkande spelaren i allsvenskans historia. Men i det stora hela är det pinsamt att spelarna inte visar mera hjärta i den finaste klubbdräkt man kan spela i. Jag är en trogen supporter som nu tvivlar på om man skall utsätta sig själv för besvikelse efter besvikelse med undermålig underhållning och avstå årskortet kommande år. Men när det väl drar ihop sig till en ny säsong så står man väl där igen med årskortet i näven, Blåvit som man är i själen. Heja Blåvitt.

 4. Börjar bli dax för Håkan Mild att ta sitt ansvar nu! Som ansvarig för spelarvärvningar har han misslyckats kapitalt i flera år nu. Logi & Kjetil bl.a håller ju inte ens allsvensk klass! Sen är det bara tragiskt och beklämmande att se spelarnas nonchiga uppträdande i matcherna, man pissar ju på alla supportrar som betalar dyrt för att följa laget i ur och skur!

 5. Mild har sagt att karaktärerna är minst lika viktiga som fotbollsspelandet. Det låter vettigt,men här har han misslyckats kapitalt med värvningarna, i synnerhet på mittfältet.Och varför vill inte Dyrestam och Jakob skriva på nya kontrakt ? Nej,det står nog inte så bra till i klubben som man ger sken av.

 6. Frågor likt den du ställde till Stahre om varför inte Sam fick hoppa in är frågor som jag skulle vilja se mycket mer av i gp. Hade gärna sett att du inte nöjde dig med Stahres svar utan pressade honom lite mer. Även om man kanske inte vill grilla tränaren direkt efter match så känner jag att det är den typ av frågor som jag som läsare vill ha svar på. Nästa gång får du gärna fråga om det ingår i spelidén att Hjalmar ska dunka upp bollen på forwards som varken kan nicka eller springa i djupled till synes helt utan konstruktiv tanke.

 7. Det är fascinerande och skrämmande att Blåvitt kan göra bra spelare så dåliga. Det räcker med att se hur många som blommar upp så snart de byter tröja, för att man ska fråga sig hur det är ställt med kulturen i klubben.
  Jag hade trott att man i alla fall skulle kunna avsluta säsongen bra, när alla titlar redan var förlorade och pressen släppte. Men nu börjar jag allvarligt fundera över kvaliteten i klubben.
  För det verkar inte bara vara motivation som fattas. Det finns också klara brister både speltekniskt och taktiskt.
  Nej, den här säsongen har inte glatt ett endaste blåvitt hjärta.

 8. Killarna måste väl kunna kämpa och ge allt då de spelar i den fina tröjan!? Kan man inte det så borde spelarna byta lag. Sicken sketsäsong-igen…

 9. Ni journalister med Balkander i spetsen måste ställa styrelse och ansvariga till svars! Tycker att en sån som Håkan Mild kommer för lätt undan. Man hör inte ett knyst därifrån. Om detta hade vart första säsongen det gjorts ett dåligt sportsligt resultat men det är tredje året på följd. Hur kan Mild får fortsatt förtroende. I näringslivet hade han vart borta för längesedan. Detta är ingen social verksamhet. Ett årskort kostar dryga 3 000 kr, vi har rätt att ställa krav!

 10. Pia Sundhage sa något som både spelare och tränare borde ta till sig:” Den som inte vill göra sig spelbsr och skapa luckor, kan lika gärna sätta sig på bänken” Verkar som ledningen uppifrån kräver att dessa dyra gamla spelare ska få spela,kan väl inte finnas någon sportslig förklaring.

 11. Är det inte dags att sätta allsvenskans bästa anfallare som anfallare och sätta in sam larsson och bärken eller allansson på kanterna

 12. Balkander för guds skull. De e väl inte vi som är avbetalda bloggare. Vi går in hit för att läsa din åsikt som journalist och som har närkontakt med många inom föreningen, inte för att göra ditt jobb. Vill vi uttrycka våran egen åsikt är det bara att gå till första bästa forum.
  Samtidigt som jag skriver detta är jag medveten om de relativt många personer som svarar på ditt upprop;-) Står dock fast vid att du borde delge oss din åsikt, det är trots allt din avlönade blogg, som vi sedan kan kommentera kring.

  1. Tompa: Hann inte med bloggen i dag, fick nöja mig med krönika och nyhetstext som utsänd i Örebro. Satsar på lite komplement i morgon.

 13. Två frågor till. vad sägs om Conny Karlsson istället för stahre? Drar inte Waeler på sig så sjukt mkt onödiga frisparkar i farliga lägen i match efter match

 14. Tycker aggressivitet helt försvunnit de tre senaste matcherna. Åtvidaberg lyckades de turligt vinna mot ändå. Konstigt att vi envisas med inläggspel när ingen kan nicka. Är så totalt ofarliga i huvudspelet. Kör istället antingen djupled på Hysén, som ska vara på topp, eller snett inåt bakåt på marken fr sidorna. Det är då och endast då vi kan vara det minsta farliga. Om vi ska fortsätta inläggen nästa år måste en stor lång nickstark spelare införskaffas. för övrigt: förläng inte me stiller o Sella. Sälj logi, Lund, bärkrot, kjetil. Låna ut söder. Skaffa en vettig vänsterback. Spela m azulay, Sam, dmk. Hoppas på Joel allansson, Jacob, dyre.

 15. Det är något med självbilden hos klubben ifk göteborg som är fel. Dess historia tynger spelare och ledare samtidigt som den kraftsamlar övriga lag och landets journalistkår i ett unisont jante-liknande inferno där alla älskar att visa att blåvitt inte är så bra som de tror.

  Klubbens lyckosamma 80- och 90-tal spökar fortfarande i bakgrunden och har medförd att skillnaden mellan självbild och verklighet är påfallande inom hela föreningen. Risken att falla onödigt tungt eller dras ned i en otursförnekelse är därför överhängande – och upprepar sig hela tiden.

  Sen finns det – fast det är tabu att prata om – ett enormt kunskapsunderskott inom de blåvita leden om hur olika kulturer och annorlunda mentaliteter frodas och fungerar. Blåvitt pratar hela tiden om att man är öppna för alla, bara man accepterar den värdegrund föreningen vilar på. Det är det som är problemet – i värdegrundande gemenskaper är den annorlunda mentaliteten i praktiken utesluten att fungera.

 16. Nu måste väl alla fatta att Stahre är fel tränare för rätt lag!
  Får han fortsätta nästa säsong också kommer årets säsong att framstå som en av Blåvitts bättre.

 17. Ja historia har vi så det räcker men framtid? Tveksamt. Känns väldigt tungt nu.
  Viljelöst och håglöst. Nu och även mot Solna. Hur fan kan det vara håglöst mot Solna?? När vi har chansen att spela bort dem från guldstriden.
  De ska prestera sitt bästa för klubben. Som någon skrev, dra på dig den finaste av alla tröjor och gör ditt bästa, kämpa utan bara helvete. Då är det ok att tom förlora. Men att förlora på det sätt vi gör nu är pinsamt, inget annat än pinsamt.
  Kjetil, mfl,måste ha spelat sin sista match nu. Bort med bindeln från Hysén.

 18. Hoppas att nedanstående spelare inte får nytt kontrakt:

  Hjalmar Jonsson
  Stefan Selakovic
  Hannes Stiller

  Sälj nedanstående:
  Lougi Valgardsson
  Jakob Johansson
  Robin Söder
  Niklas Bärkroth
  Ketil Waelher

 19. 18 sm guld, 5 svenska cupen, 2 UEFA-guld och kvartsfinal i CL 95/96.

  Fan vad less jag är på historielösa idioter. Ni har en lång väg att vandra.

 20. Ställer IFK inte upp med anfallsspelare, som kan ta emot, hålla och spela bollen för det med sig att mittfältet inte får möjlighet att bygga upp ett anfall utan en (för) stor del av tiden försöka stoppa motståndarnas offensiv. Det är obegripligt, att Hysén sätts i mittfältet (IFK saknar inte kompetenta mittfältare) och därtill på kanten. Det gör, att han stora delar av tiden inte utnyttjas. Det är lika obegipligt, att Stiller, som ute på plan inte kan förvalta bollen ges den roll, som Hysén borde ha. Hysén Selakovic eller Hysén Sobralense borde spela längst fram.

 21. Fråga gärna Stahre vid tillfälle varför han inte väljer att spela fler unga spelare som har framtiden för sig i denna matchen? Mycket märkligt måste jag säga. I vilka matcher ska de få spela isf?

 22. Stahre är troligtvis inte rätt man, han byter spelare hela tiden och har verkligen kört fast med Stiller.
  Stiller är endast duglig som inhoppare, Söder….han gör nog bäst i att söka nåt nytt….

  Nästa år måste Stahre ha någon bredvid sig som kan säga till honom när det blir för mycket TV-spels coachning 🙁
  Vi måste ha innermitt som kan springa med i anfallen också.

  Stahre och Hysen sa till klacken att de gjort vad de kunnat…..

 23. Ett ord: pinsamt. Är så extremt jävla besviken på sårbar spelare som inte leverar! Överbetalda killar som spelar som juniorer! Inga passningar går fram, ingen spelidé. Alla pratar om att det är så god ståmnig på kamratgården och i truppen, att de är så grymt taggade inför varje match. Stämmer uppenbarligen inte då de spelar så extremt osäkert och osynkat.. Inför nästa säsong måste förändringar ske i organisationen. Håkan mild måste ta sitt ansvar och avgå. Börjar även starkt tvivla på Stahre då han uppenbart inte får med sig spelarna. Idén med Hysén som lagkapten var ett misstag. Killen är uppenbart för skör psykiskt. Ge bindeln till bjärsmyr. Kan även tycka att man icke ska förlänga varken stiller eller selakovic. Satsa helhjärtat på våra lovande unga killar såsom allansson och Sam Larsson. Våga satsa på våra egna igen!

 24. Pinsamt. Att dessa killar drar in en 40-70k i månaden är inget annat än ett hån mot mänskligheten. Jag mår fysiskt illa av att titta på blåvitts matcher men det värsta måste vara snacket efteråt. H U R många bortförklaringar finns det?

 25. Sella, hjalle, kjettil, stiller….
  Lägg därtill att Blåvitt gärna spelar bollen från försvar till anfall o går förbi mittfältet så har du receptet till en smaklös soppa från västkusten.

 26. Såg att spelare och Stahre pratade med delar av klacken men var inte delaktig själv.
  Farnerud saknades kopiöst, vi har ingen annan som kan slå passningar.

 27. Varför säger spelar att man alltid skall ta en match i taget när man leder tabellen medan man tydligen inte kan motivera sig till en specifik match när man ligger i mitten?

 28. Har stått i kylan på Berhns arena och sett ett Blåvitt som inte presterar en riktigt bra målchans på hela matchen, skandal.
  Är Stahre mannen för oss?

Kommenteringen är stängd.