Nu måste Gais agera

Dur i går, när framtidslöftet Adnan Maric högtidligen presenterades på Gaisgården, moll i dag, när nyförvärvet från Falkenberg, Marcus Översjö, slet av hälsenan under träning.

Det går inte att sätta ord på den smärta ”Mackan” måste känt när senan brast, det är däremot lätt att hålla sig för skratt om man är Jonas Lundén, Dime Jankulovski eller Thomas Askebrand i klubbens sportsliga ledning.

Nu måste arbetet med att hitta ännu en central mittfältare intensifieras ytterligare.

I dagsläget har Gais två hela – varav den ena var tänkt att spela på en kant. Nu flyttas Hampus Andersson in intill Adam Eriksson mot Häcken, som ju heller inte har några tillgängliga innermittfältare.

Minst lika trist är det förstås att ta del av rapporterna gällande August Gustafsson och hans skenande hjärta. Som vanligt i sådana här sammanhang handlar det om att göra kloka prioriteringar och värderingar.

Livet först, fotbollen sedan.

Enligt bedömningarna skall ”Agge” kunna vara tillbaka på fotbollsplanen inom sex veckor – och det låter ju hoppfullt.

Det är alltså fullt möjligt att Gais plockar tillbaka Markus Gustafsson och det sker inte utan problem. Gustafsson var en av de spelare som underpresterade alla tydigast 2012, en av de spelarna som tydligast visade sitt missnöje med hur A-laget sköttes.

Går den relationen att reparera?

Framtiden får utvisa.

***

Skall vi gissa att Linus Tornblad spelar ytter på lördag och att Mohammed ”Mommo” Abdulrahman startar på topp ihop med Joel Johansson?

5 kommentarer om “Nu måste Gais agera

 1. We’re going down
  We’re going, down, down, down
  Down, down
  Yes, We’re going down, yes
  We’re going down, down, down
  Down, down
  Yes, We’ve got our feet in the korpen
  Got my head on the div 7

 2. Vad har Markus Gustafsson annars på gång? Kan ju inte vara många som är intresserade av honom? Dessutom vet jag inte ens om jSg vill ha tillbaka honom. Hans attityd och prestation var bland det sämsta jag sett förra året.

  Synd för året innan var han grym. Kom in och ersatte på mittfältet på ett fantastiskt sätt.

  Gött att Vaiho är klar i alla fall.

 3. De e la GAIS. Kunde man ju lätt kunna säga.
  Redaktörn som håller på med fotboll större delen utav året.
  Har du någon statistik på hur mycket fler försäsongskador det är nu för tiden?
  Hur mycket stryk får spelarna på dessa stenhårda plastgräsmattor jämfört med förr då man körde försäsong på ”harvade” grusplaner?
  Hälsenor, baksida lår samt knän var och varannan spelare är ju skadad efter en svensk försäsong.

 4. Spong o Enis är två rena innermitt. Är inte dom tillgängliga? Finns många som kan spela där. Lägg till Jeff o adnan utöver de du just nämnde så e vi uppe i 6! Kan ha missat nån t.o.m.

Kommenteringen är stängd.