Ica lämnar IFK Göteborg

IFK Göteborg meddelar i pressmeddelande att Ica, klubbens trognaste huvudsponsor, inte vill fortsätta sitt samarbete på grund av förändrad sponsorstrategi.

Parterna har samarbetat sedan 1976 och matkedjans logotyp är en del av den blåvita historien, bland annat länge synlig på föreningens tröjor.

IFK Göteborg berättar vidare att de nu inleder jakten på en ny huvudsponsor.

Vad säger ni om Tempo?

21 kommentarer om “Ica lämnar IFK Göteborg

 1. Säkert beror det på PF och dess andra gren Prioritet Inkasso, som blivit varnad för sättet att driva in pengar på. Sen kan gemene man begripa, att ett lag så uppskrivet, så dåligt presterande inte är vad alla företag vill ha som skyltfönster.

 2. Kanske ica sänker sina priser nu som ju är skyhöga nu när man inte kastar pengarna i sjön längre !

 3. Kent:
  Förstår att du inte gissar, du kanske ljuger? Jag vet bara vad jag fått ”direkt från hästkäften”, som man hade sagt i england. Har inga som helst anledningar att inte lita på den källan.

 4. Ica har ändrat strategi bara att gilla läget. Andra klubbar går samma öde till mötes. PF har ingen påverkan på beslutet, välkommen COOP. Ni är ju blåvita!

 5. Pastor Grönwall: Lyssna på Kent. IFK var intresserade av bl.a. PF för att ICA signalerat att man ville fasa ut. Bytet på tröjan var i samförstånd med ICA.

  Jfr med övriga Gbg-lags bandylook så är ju IFK:s tröja fortfarande hyfsat ren. Tack för det Peter Wiklander och ICA.

 6. ÖISare:
  Ja, nu är det bara vinnare som gäller för Ica, m.a.o. har Öjs fått en ny sponsor! Grattis!
  (vissa spår av ironi kan förkomma)

 7. Pastor Grönvall: skitsnack att ICA blev sura för att PF gick in. När Wiklander slutade så la man om sim strategi. Och nu gissar jag inte om man säger så.

 8. Bra, då behöver jag inte köpa min löjrom på Coop längre.
  I vad består dem nya sponsringsstrategin? Satsa på vinnare?

 9. Pastorn – redan innan Prioritet kom in i bilden, hade Ica aviserat att de ville dra ner på sponsringen.

 10. Dick: Så du menar att ifk diskuterade med ICA innan? ”Vi har en ny ”stjärnsponsor” och ni får nu betala samma peng för mindre exponering, men det är la ok för ni har ju ändå stöttat klubben i 35 år”? Det var så det gick till?

  Jo. Tjenare.

 11. ICA betalade ca 8 miljoner 2011 för platsen på tröjan.

  Dock så har ICA representanter i IFKs styrelse och Valberedning så att de inte skulle vetat om att det skulle bytas till Prioritet är ju bara löjligt.

 12. snicksnack, Charlesbanan. Det var många inom ICA som var heligt förbannade när Prioritet, helt plötsligt, blev ”stjärnsponsor” – utan ICA’s vetskap, och ICA knuffades ut men fick fortsätta betala samma pengar. Många ville riva samarbetet med en gång, vilket inte gick. Tror dessutom blåvitt var måna om att behålla ICA mtp att Prioritet började figurera i en del tvivelaktiga sammanhang, och dessutom ville riva avtalet när blåvitt inte levererade.

  Skulle vara intressant att se hur stor summa det har rört sig om, som ICA har sponsrat med. Tror att det är ett rätt stort hål som infinner sig i finanserna – något klubben naturligtvis kommer förneka så länge det bara går.

 13. ICA har under flera år sagt att de ska sluta sponsra fotboll och mer gå in i projekt och good will arbete.
  Andra lag som sponsras av ICA kommer också uppleva detta men kontrakt sträcker sig över tid så inget sker med omedelbar verkan.
  Signhild vad du tror spelar ingen roll utan ICA försöker maximera sin exponering och tror här att de kan få ett uppsving i andra sammanhang.
  Prioritet finans är en del av svenska kreditmarknaden och utam dem hade det inte fungerat så att tro de sysslar med en tvivelaktig verksamhet är ju bara skitsnack.

 14. Jag tror inte ICA vill synas tillsammans med en huvudsponsor, som av vissa inte ses som riktigt rumsren.

 15. Utmärkt, Ica.
  Får vi sänkta matpriser nu, när pengarna inte längre ska gå till att hålla en massa mediokra fotbollsspelare med löner de inte förtjänar?
  Eller vad betyder ”förändrad sponsorsstrategi”?
  Intressant PR-mumbojumbo…

 16. Med tanke på tabellplaceringarna de senaste åren kan Pressbyrån vara ett lämpligt alternativ!

 17. Kan ju signa Media Markt.

  Ge dem vad dem vill ha !

  Låter som en bra slogan eller ?? 😉

 18. När avslutas avtalet?
  Gäller det innevarande säsong ut eller skall ICA-loggan omedelbart sprättas loss?
  Hur påverkar ICA:s förändrade sponsorstrategi övrig sponsring av allsvenska klubbar t ex DIF, HBK och MFF?

  Lite mer kött på benen kan man förvänta sig…

  Positivt att vi nu slipper den röda bortadressen i fortsättningen.

 19. Blir svårt att hitta ett mer lönsamt företag som
  Samtidigt har så enorm trovärdighet och gott renommé (se bara hur lätt de klarar sig från köttfärsskandalen). Andra livsmedelsföretag kan man bara glömma, de går mer eller mindre på knäna.

Kommenteringen är stängd.