Så mycket är sålt till derbyt

Får information från Häcken om att försäljningssiffran för söndagens allsvenska premiär mot IFK GöteborgUllevi nu har passerat 8 000 och de fortfarande tror sig kunna slå sitt publikrekord från 1981 på 19 025.

Av de åtta tusen biljetterna är 4 000 sålda på Blåvitts sida.

***

Min fråga till er: Vilka skall gå på matchen?

***

Skall vi säga att allt under 15 000 är en missräkning?

26 kommentarer om “Så mycket är sålt till derbyt

 1. Över 11000 i morse (lördag). Sen kommer årskort sedan köp idag sedan köp direkt vid arenan. 20000 känns helt plötsligt inte längre orealistiskt.

  Fotbollsfest, publikfest, Derby!

 2. Herre, gud!
  Redaktör Balkander har ju lovat Don Dennis (under semestern i Florida) att han och dom andra på gepe ”ny” blivna häckensupportrarna ska göra allt för att bygga upp intresset för det stora derbyt…
  Balkander är fullständigt livrädd för derbyt GAIS-öis ska locka en större publik.
  Vilket det med största sannolikhet kommer att göra.
  Lite obehaglig propaganda al’a forna Sovjet, håller nog Balkander på med.
  COYG

 3. Intressant att folk är emot en match på påsken. Vadå bortresta? Riktiga göteborgare åker la inte bort? Det är väl bara möjligen inflyttade som åker ”hem” – ni vet det som ni grå-vita brukar anklaga oss gul(d)-svarta för att vara… Tycker det är jäkligt skönt att premiären ligger så det inte är arbetsdag dagen efter! Här ska drickas pilsner!

 4. Guernica:Är Blåvit och kommer att gå matchen, har liten förståelse varför Blåvitt fans ev kommer att bojkotta. Intressant iakttagelse är dock att: Blåvitt har mer publik mot lag som Örebro, Helsingborg, Kalmar och Åtvidaberg. Jag tror att det bottnar i tradition/ rivalitet ( har ändå inte nämnt ajk, malmö, dif..). Då röva saknar mer eller mindre fans, då finns det heller ingen rivalitet, ingen hets, ingen att tampas mot. Matchen saknar udd, förutom resultatet. Tycker att detta är jäkligt tråkigt, Göteborg behöver riktiga derbyn, men kan dock inte se mellan vilka lag: gajs verkar ha tappat allt i supporterväg, öjs, knappast, röva, finns ingen tradition. Förvånar mig inte ifall vi drar mer publik mot BP vid hemmapremiären än vad som kommer att dyka upp på söndag.

 5. Jag har full förståelse för att man inte ska gå. Häcken har ENBART placerat matchen på Ullevi för att det VET att det kommer en massa Blåvita anhängare, och givetvis kan tjäna sig en hacka på detta. Personligen tror jag inte ett skit på att publiken är en 12e spelare, isåfall hade Häcken legat i superettan, för inte många lag lyckas med en man mindre på plan en hel säsong… Dagens fotboll handlar om 90% pengar, 10% fotboll. Att Häcken kan tjäna pengar på att ett annat lag har många supporters utnyttjas givetvis till fullo. DÄRFÖR ställer jag mig frågandes till varför Blåvitta anhängare ska bjuda Häcken på en evenentuellt ny spelare i kapital, det kanske är dessa pengar som gör att en lovande talang från Blåvitt väljer att gå till Häcken där de kan erbjuda bättre betalt? Sån är jag, tack och hej, ser matchen på TV…

 6. Vad är det för påhitt om ”bojkott”? Jag har inte hört att det är någon sådan organiserad, och jag brukar ändå läsa på diverse blåvita supporter-sidor dagligen. Däremot är det säkert en del som inte kan gå av olika anledningar pga att matchen spelas på påskdagen. Jag skulle tro att många köper biljett på matchdagen också eftersom det knappast kommer att bli fullsatt…

 7. Håller med Tony. IFK-avundsjukan är i en klass för sig. Man är alltså mer villig att gå på bortamatcher i Solna och låta AIK tjäna pengar på det än att gå på derby i sin egen hemmastad. Man tar ju sig för pannan. Men å andra sidan. Vad hade man väntat av ett gäng som har en gnagare till tränare. Snacka om att sälja sin usla själ till djävulen. Ironiskt med tanke på att IFK-are ofta slänger ur sig att Häcken saknar själ. Sedan gnagaren kom i fjol vet vi alltså hur mycket IFKs själ är värt.

 8. Alltså helt ärligt, tycker det är ett aningen lustigt och ganska korkat resonemang många för om att ”bojkotta” matchen enbart för att det är Häcken som är hemmalag. Finns överhuvudtaget ingenting att vinna på att bojkotta. INGENTING!

  Vad tjänar blåvitare på att trycka ner ett derby? Vad tjänar Göteborg som fotbollsstad? Vad tjänar Häcken på det? Bara förlorare, i Göteborg. De som vinner på det är väl Stockholm och Helsingborg/Malmö som får tryck i sina derbyn.

  Sedan skall IFK bojkotta AIK borta för att de tjänar några kronor mer? MFF borta? Varför just detta resonemang mot Häcken? lol

  Dessutom är det väl enbart positivt ur IFK:s synvinkel att ni får en extra ”hemmamatch”. Kommer ingen lär ni inte få den fördelen igen.

  Är bortrest över påsk men har redan planerat att jag hinner hem till söndagens match :D.

  WOOOOOOT

 9. Förstår inte IFK’arnas bitterhet, ni gnäller över att ni kommer att bli majoritet? Nog för att biljettpengarna går till Häcken men ni bjuds ju på en gratis ”hemmamatch” till i årets Allsvenska.

  Så var glada över att få en till hemmamatch (publikmässigt) istället för att vara minoritet (kanske inte helt sant, men ni förstår) på Rambergsvallen.

 10. Enligt radio p4 var 9000 sålda vid halv fyra tiden. Det går snabbt nu. Instämmer för övrigt att det är idioti att lägga en match på påskdagen typ som att spela på julafton.

 11. Vad som är en missräkning beror väl helt på vilka mål som arrangören – Häcken – har satt upp? Om de själva hoppas på 15 000 och det kommer färre, så är det ju en missräkning. Men med tanke på hur svårt det har varit att under senare år sälja ut derbyn på Gamla Ullevi, så skulle en siffra över 15 000 förvåna. Och – icke att förglömma – fyra av fem biljettköpare till den här matchen håller på IFK. Som därmed bidrar till att lyfta Häckens arrangemangen. Som allianslagen har gjort i många år nu.

 12. Eftersom matchen spelas på Ullevi tror jag många skiter i förköp. Man vet ju liksom att man får plats…

 13. Jag skall gå. Frida Boysen har sagt ännu oklart liksom Jonas Ransgård. Rober Laul svarade japp. Guld Alex – Given böj. Lord Fredruk – ”det är planen ja” Lasse Kronér – Vet inte jag är i Brasilien. Anna Johansson (s) Tja varför inte.

 14. Tror nog fler av dessa 8000 är blåvita än 4000 .. Blir som hemma match för Blåvitt … Häcken är en fluga som snart försvinner …

 15. Häcken VS Blowit på Nya Ullevi låter inte hälften så lockande som GAIS VS ÖIS på Gamla även om det skiljer en division. Jag sätter en årsprenumeration på att det senare får högre publiksiffra! Vaför inte en favorit i repris över 17.000 och 5-1 😉

  Gå mot strömmen, följ stimmet!

  1. Jag förstår inte det blåvita tänket, som återkommer både här och där, om att stötta Häcken om man går på matchen. Stöttar man inte IFK med?

 16. Låter som en rimlig målsättning! Klart man ska dit! Hade hellre gått på Rambergsvallen, men, men… 🙂

 17. Jag tror att många blåvita, inklusive jag, tycker att det är lite surt att just vi ska fylla arenan vilket bara kommer gynna häcken eftersom det är deras event. Kommer dock att gå på matchen.

 18. Skall gå på matchen. Hoppas verkligen det sker en dramatisk ökning av biljettförsäljningen. Nya Ullevi är rätt trist att kolla fotboll på pga löparbanorn, utan bra publik är det ännu värre.

Kommenteringen är stängd.