IFK 2013 som Apollo 14

Jag kan direkt dementera uppgifterna om att jag var full på jobbet i måndags, men gillar reaktioner och tar gärna en öl ihop med De tre redaktörerna vid tillfälle, varför inte i samband med AIK:s guldfirande på Friends Arena 3 november? Nåväl. Offsideskribenterna var inte ensamma. Här är fler reaktioner efter krönikan i tisdagstidningen:

”Du pumpar den blåvita ballongen alldeles för hårt, så märkvärdiga har IFK faktiskt inte varit i vår.”

”Vad Du tar i. Risk att Du spräcker livstycket!”

”Vilken hyllning i dagens krönika. Bra skrivet!”

Ni har rätt allihop. Medias roll skall inte underskattas. Det gör vårt jobb både roligt och viktigt. Ibland tar vi i lite för mycket, men som jag ser det var IFK Göteborg 2012 en slags Apollo 13; putsad, fejjad, uppställd och vacker, men med knapp marginal återbördad till jordytan.

Årets IFK-upplaga påminner om vi skall fortsätta på rymdtemat mer om Apollo 14, uppföljaren till Apollo 13, vars bestättning trots frän kritik mot rymdprogrammet lyckades både lyfta, landa och spela golf på månen.

Det gör insatsen i den allsvenska starten oväntad och speciell.

Och tar IFK medalj i höst kommer åtminstone jag fortsätta traggla om poängen i den där matchen mot svenska mästarna på Borås Arena i april och hur jag satt inklämd och liverapporterade mellan kollegorna Malin Jonson och Eric Hilmersson. Det var 15 grader varmt och IFK förlorade hörnstatistiken med 4-7.

***

Mitt utgångstips för Blåvitt är trea bakom AIK och Helsingborg.

***

När vi ändå är inne på temat överdrifter vill jag påminna om att jag förespråkade dåvarande Gaisbacken Bobbie Friberg da Cruz i den svenska EM-truppen 2008. Noterar att jag jämförde Anders Svensson och Martin Ericsson i samma text …

5 kommentarer om “IFK 2013 som Apollo 14

  1. Vad får dig att tro att AIK har med toppstriden att göra?
    Elfsborg och Häcken kan kanske repa sig och Helsingborg är en outsider.

    Det står mellan MFF och IFK med skåningarna som knappa favoriter.

  2. Sitter nu på ullevi och väntar på att tråkfotbollen ska börja, Idag måste blåvitt visa att de kan föra spelet och klara av det spelet också. Måste ta trepoängare mot bottenlag om man ska lyckas slå malmö i Guldracet. Med den turen malmö har iår ser det faktiskt ut som de kan hämta guldet redan nu. Men skönt att AIK åkte på stryk!!

    Satan, nu börjar det regna!!!Kan Änglarna version 2013 spela i regn?

  3. Ericsson hade potentialen för att bli en landslagsmittfältare men fick hybris av sin farsa och stack utamlands på tok för tidigt, precis som Andres Vasquez fick/gjorde. Tänk om dom två stannat 2 år till i Allsvenskan och fått mogna lite till…

Kommenteringen är stängd.