Gais bestulet, Waehlers revansch

Har fortfarande inte hämtat mig från fredagskalkonen när domaren Nerman Cisic från Värnamo visade ut Gais Andreas Augustsson för armbåge på Andreas Grahm efter 27 minuter. Skriver vad tränare  brukar säga: ”Brukar försöka undvika att ha synpunkter på domarna, de gör säkert så gott de kan”. Gör alltså ett undantag och konstaterar att Cisic stal matchen från Gais, som elva mot elva skapat dominans tillräckligt för ett slutligt 2-0. Låt gå för att Thomas Askebrand visade mod nog för fortsatt anfallspspel vilket gav en tveksamt dömd straff, tillfälligt 1-0 och slutligen en poäng via 1-1.

Bestående minnet från tv-bilderna är annars gaisarnas numerära överläge på Ängelholms IP. Var gaisarna till och med fler än hemmapubliken?

Självklart skulle Augustsson haft en varning, men domarna måste vara mer varsamma med de röda och låta spelarna avgöra var poängen skall hamna. Eller hur, Cisic!

***

Vilken fotbollsdag det kan bli i dag. Ser ÅtvidabergIFK Göteborg på Cmore just nu, där Jakob Johansson nyss dragit på sig årets tredje gula kort och därmed är avstängd mot Malmö FF på torsdag. En blåvit trepoängare i eftermiddag räcker för att Stahre & Co skall kunna gå i säng med tre poängs försprång till tvåan i serien. Det naturliga är att Nordin Gerzic ersätter centralt och Emil Salomonsson återtar platsen till höger på mittfältet.

***

Ser själv HäckenMjällby på plats på Rambergsvallen vid halv sex och ägnade en inte oväsentlig tankemöda ihop med GP-kollegan Eric Hilmersson åt Peter Gerhardssons taktiska funderingar kring kvällens startelva.

Vi fastnade för David Frölund som högerback, men inser att det lika gärna kan bli Emil Wahlström, Björn Anklev eller Tibor Joza. Skall inte trötta er med hur våra tankegångar gick, men vi grottade även ner oss i mittfältet.

Martin Ericsson som nummer tio i dag? Martin Ericsson inte med alls? Martin Ericsson kvar som balansmittfältare?

***

Blev intervjuad av norsk media i går angående Kjetil Waehler. Jag sa att han har varit bra. Riktigt bra. Utgångspunkten för jobbet var tydligen Offsides Floppelva, där Waehler i höstas platsade som mittback. Nu aspirerar han på plats i ett helt annat lag, om ni frågar mig.

***

Häcken behöver tre poäng i dag för att ha en hygglig chans att hänga med i toppen.

***

En halvtimme för Oscar Lewicki i dag gör honom redo för 90 mot Norrköping på fredag?

5 kommentarer om “Gais bestulet, Waehlers revansch

  1. Ganska uppenbart att Blåvitt spelade darrigt efter JJ´s andra varning. Han blev osäker pga rädslan för rött kort och 10 man på plan. Den oron smittade laget men de visade moral att ta tag i sig igen. Lite enformigt och lättläst med långa bollar på Hysén. Alvbåge bra men fortfarande lite för kär i bollen vilket fördröjer lagets anfallsuppbyggnad med sina sneda utsparkar åt höger, ibland t om utanför planen…. Rättvis seger i alla fall.

  2. Mer Gais analyser/inslag/uppslag Balkander!
    Jämfört med ”tidigare” så är det mindre, vad har hänt? budget hos GP? Märker att det är mindre uppdateringar för alla lag… Men som alltid, kul att läsa dina reflektioner!

  3. ”En blåvit trepoängare i eftermiddag räcker för att Stahre & Co skall kunna gå i säng med tre poängs försprång till tvåan i serien.”
    Jaså? Räcker det? Är det inte så att det är ett måste att ta tre för att ha ett försprång på tre? Grym analys annars.

Kommenteringen är stängd.