Gerzic mot Malmö, va?

Såg första halvlek på Cmore och lyssnade på den andra via SR:s webbstjänst. Inför toppmatchen på torsdag har IFK Göteborg skaffat sig ytterligare ett vapen, inte helt okänt, men formstarkt.

Tänk om Håkan Mild inte gett Hannes Stiller nytt kontrakt i höstas?

Vi är alltså uppe i fem matcher, fyra segrar, en oavgjort – och så en spräckt målnolla. Jag kan tycka att det var lika bra. Rekord är bara fernissa, inget reellt, mest bara en ”snackis”. Därför tror jag att det är mest positivt att John Alvbåge från och med nu fullt ut kan koncentrera sig på att göra bra insatser mellan stolparna, även om jag inte tror att han tappat allt för mycket fokus.

Malmö FF, tre poäng bakom IFK i tabellen, möter formstarka Öster i morgon. Det finns inget som garanterar MFF en vinst mot starka Växjölaget där.

IFK Göteborg radar upp följande svit i årets allsvenska: 3-0 mot Häcken, 2-0 mot BP, 0-0 mot Elfsborg, 2-0 mot Syrianska och 2-0 mot Åtvidaberg.

Konstgräs eller naturgräs verkar inte spela någon roll, hemma eller borta har inte haft någon större betydelse hittills.

Vad gäller laguppställningen på torsdag känns det väl rätt givet att Nordin Gerzic tar avstängde Jakob Johansson plats intill Philip Haglund centralt – och att Emil Salomonsson kliver in från start till höger?

4 kommentarer om “Gerzic mot Malmö, va?

  1. Oavsett så tror jag IFK i år klarar vissa avbräck, med mentala biten liite mer intakt än ifjol…

  2. Eftersom Allanson inte fått spela så känns Gerzic i mitten som ett sanorlikt val. Salo är dessutom mycket bättre kanspringare ännvad Gerzic varit i sin roll så här långt i allsvenskan. Hade dock gärna sett Allanson på mitten.

Kommenteringen är stängd.