Utdelning på den elvan?

Att förutspå Häckens startelvor har ungefär samma svårighetsgrad som att nå 13 rätt på Stryktipset med en enkelrad.

Har funderat och resonerat lite på twitter nu på förmiddagen, men undrar om jag inte ändrar mig igen; ingen helgarderingen, men jag kostar på mig ett 16-raders (fyra halva, va?).

Jag misstänker att Peter Gerhardsson bland annat funderar på när han skall slussa in Oscar Lewicki i laget. Och på vems bekostnad.

Helt uppenbart gjorde Reuben Ayarna sin kanske bästa match mot Mjällby senast och lyckades blanda längre crossbollar med regelrätta bollvinster. En frisk, mer djupledsgående Dominic Chatto rör ”Gerhard” inte.

Och vad betyder det att Mohammed Ali Khan stannar hemma i Göteborg och lämnar över kaptensbindeln till Martin Ericsson (inte med senast)?

Den givna ersättaren, Emil Wahlström, var för övrigt kapten senast Häcken var i Norrköping – och vann med 2-1.

Någon som minns fjolårets vårmöte (6-0), när Waris Majeeds gjorde hattrick redan före paus och satte fem till slut? Det var en fantastisk fotbollskväll – där IFK-tränaren Janne Andersson i eftersnacket upprörde sig över att Häckenspelarna firade med att banka i väggen till Norrköpings omklädningrum.

När Häcken i fjol slutade tvåa i allsvenskan var det inte laget som lyckades, det var en trupp. Av det skälet kanske vi inte skall förfasa oss över att Häcken i dagsläget bara har – som jag ser det – fyra spelare helt givna på sina positioner.

Christoffer Källqvist som målvakt, Fredrik Björck som mittback, René Makondele som vänstermittfältare och Moestafa El Kabir som forward.

Jo, vi kan absolut tillfoga Martin Ericsson och Björn Anklev till den listan, men muskler och dubbla positioner ger mig för för den åsikten.

I tabellen har Häcken just nu sju poäng, hälften så många som IFK Göteborg och Malmö FF i toppen. Vid seger i kväll krymper avståndet till ”hanterbara” fyra.

Det är alltså långt ifrån ”kört” för Hisingslaget, trots ”den dåliga starten”.

Slutligen mitt lag i kväll (och det är ändrat sedan twitterinlägget): Källqvist – Anklev, Wahlström, Björck, Frölund – Lewicki, Chatto – Ojala, Ericsson, Makondele – El Kabir.

Tips: 1-1.

Just det, mina fyra halvgarderingar:

1) Anklev som högermittfältare i stället för Ojala, vilket gör Frölund till högerback.

2) Ayarna intill Chatto och Lewicki kvar på bänken en match till.

3) Leo Zuta in som vänsterback och Frölund över till höger. Hänger ihop med punkt 1.

4) Tibor Joza mittback ihop med Fredrik Björck och Emil Wahlström högerback.

6 kommentarer om “Utdelning på den elvan?

  1. Snart kanske ramsan ”ett lag i Götet” stämmer, i Allsvenskan alltså, för det kommer vara tre i Superettan. Waris bettyde så mycket vilket är skrämmande för svensk fotboll.

  2. Tror det kommer bli Joza från start i backlinjen.. Han har fått lira en del samt att det behövs hans snabbhet för att hålla koll på Thorvaldsson.

  3. Högoddsare – Lewicki som mittback. Tror spel på konstgräset gynnar t.ex. Simon Gustafsson.

Kommenteringen är stängd.