Kraftfull Reinfeldt tog ställning

Statsmininster Fredrik Reinfeldt gjorde kraftfulla uttalanden i direktsänd presskonferens efter dagens besked att Djurgårdens tränare Magnus Pehrsson och klubbens ordförande Tommy Jacobsson avgår eftger upprepade hot.

Reinfeldt konstaterade att en gräns i dag har passerats och att vi – samhället – måste följa de lagar och regler som finns.

Annars kommer vi aldrig åt de kriminella och mörka element som ligger bakom hoten, mot idrottsföreningarna – och i förlängningen den svenska demokratin.

Han menade vidare att det kan bli aktuellt att ta fram ett så kallat huliganregister som Björn Eriksson föreslaget i sin utredning.

Apropå hans egna sympatier:

– Jag hade gjort samma sak om ordföranden och tränaren i AIK eller IFK Göteborg hade avgått.

***

Vad jag tycker? Lider i första hand med Magnus Pehrsson och Tommy Jacobsson, i andra hand alla djurgårdsanhängare och känner mig – vis av upprepningsfaktorn – inte säker på att det här var ”sista gången”.

Blä.

***

På onsdag spelar för övrigt Öis cupsemifinal mot just Djurgården på Stadion.

9 kommentarer om “Kraftfull Reinfeldt tog ställning

 1. Vår statsminister sammankallar snabbt en extrainsatt presskonferens. Ska det handla om hur ryska bombplan övar attacker mot Sverige och hur vårat försvar sover? Eller att ett av våra fartyg ur marinen utsatts för skenanfall av ryska flygplan på internationellt vatten?

  Nej då, det är Fredriks favoritlag Djurgården som är i ropet och någon har varit dum mot tränaren. Det här landet är ett stort jävla skämt!

 2. Öisare – ”Jag säger som Rylander: Sätt ner foten! (Liksom Rylander avstår jag från att berätta hur…)”

  Varken du eller Rylander har den blekaste aning…

 3. Selektivt urval: Hur tänkte du nu?

  Hasse: Facit vad gäller Sävehof är väl inte riktigt klart än? Och om man gjorde samma sak med Ängrarna, tror du att elementen då lydigt lägger ner fotbollen och stannar hemma? Säger inte att dialog måste vara det bästa men problemet är aningen mer komplicerat än du låter påskina.

  Jag säger som Rylander: Sätt ner foten! (Liksom Rylander avstår jag från att berätta hur…)

 4. Ett utslag att Stockholmscentreringen. För makthavarna är Stockholm=Sverige och vi andra inget annat än skatteunderlag för deras utsvävningar. 80 % av statens infrastrukturinvesteringar de senaste 40 åren har gått till Stockholmsregionen. Vi andra är oftast tysta..varför?

 5. Jag såg visserligen inte själva herr statsministerns presskonferens, men de klipp som visats i diverse nyhetsprogram tycker jag inte tyder på någon kraft. Han lät lika kraftlös som vanligt.
  Nej de som visat kraft i liknande situation på senaste tiden är Sävehof. Ut med drägget direkt och sluta låtsas som om de ens är intresserade av att ta till sig ”djurgårdsandan” eller andra förmaningar.
  Inför ”lex Sävehof” – nu!

 6. Han hade knappast kallat till extra presskonferens om det inte varit hans älskade Dif det gällde.

  Mycket märkligt beslut av Sveriges statsminister….

 7. Riktigt tramsigt av Reinfeldt att ge sig in i detta för att försöka ta billiga populistiska poäng!

Kommenteringen är stängd.