Blandade IFK-besked på Ullevi

Det finns tjusningar i allt, även i att bevaka en regnig och kylslagen förmiddagsträning med IFK Göteborg på stora Ullevi två dagar före cupsemifinalen mot Öster i Växjö.

Det var jag, praktikant-Linus från Kalmar och Markus Wulcan från Sportbladet, som påstod att han var där ”bara för skoj skull” och ”på ledig tid”.

Vi blev belönade.

Dels förklarade Blåvitts sportchef Håkan Mild att om han hade varit i mina och Wulcans kläder hade han inte fört dagens GT-uppgift om IFK-intresse för Norrköpings Martin Smedberg vidare.

Både jag och Markus lovade att ta honom på orden.

Dels uppgiften om att IFK Göteborgs målvaktstränare Stefan Remnérs bästa kompis var kartläsare och rallycoch för Tony Rickardsson när han bytte motorbana för några år sedan.

Remnér är förstås från Värmland, men har trots det inga planer att besöka helgens VM-deltävling i speedway på Ullevi.

Vi fick också lite handfast ”bra-att-ha-information” inför kommande fotbollsstrider, som att Mattias Bjärsmyrs morgon-MR gav ett ”go” för Östermatchen, medan Pontus Farneruds fotbollstillstånd tyvärr inte innehåller något närliggande ”spelkar”.

Han avbröt söndagsträningen innan den planerade kollektiva bollfasen och fanns inte med på Ullevi nu på förmiddagen.

Jag har skrivit det tidigare och kan gott göra det igen. Jag lider med Pontus och önskar snar matchcomeback. Dessutom: Som jag uppfattade Malmömatchen behövs ytterligare en central kraft vid avstängningar och skador.

För mig är Nordin Gerzic en centrerad yttermittfältare, antingen till vänster eller till höger, vilket dessutom är hans uttalade favoritposition.

Gerzic är ingen Jakob Johansson eller Philip Haglund, i alla fall inte just nu.

Vi fick också reda på att Mikael Dyrestam skall göra en MR i morgon bitti, att Joel Allansson inte känner sig säker på spel på onsdag och att Kjetil Waehler åter är i stridbart skick.

Under träningen formerades förstaelvan så här:

John AlvbågeAdam Johansson, Kjetil Waehler, Hjalmar Jonsson, Mikael Dyrestam – Nordin Gerzic, Jakob Johansson, Philip Haglund, Sam Larsson – Tobias Hysén, David Moberg Karlsson.

Alltså ingen Hannes Stiller där, Stiller som ju startade mot Malmö FF och i slutänden bidrog med sin närvaro vid IFK:s 1-1-kvittering.

***

IFK:s avslutande straffträning fick en intressant utveckling.

Som Mikael Stahre sa efteråt:

– Alla vet om att det är en helt annan sak när man står där i skarpt läge, men spelarna skall få känslan att lägga upp bollen på straffpunkten, känna på tillslaget och se bollen gå i mål. Mer så, än att vi tar ut straffskyttarna i dag.

Kanske tur för A-lagsaktuella trion Mikael Dyrestam (ribbträff), Sam Larsson (över och utanför) och Tobias Hysén (löst skott vid målvaktens vänstra stolpe) som alla missade sina straffar.

Stahre:

– Vi har ett någorlunda hum om vilka spelare som finns med i topprankingen.

När väljer du eventuella straffskyttar?

– I slutfasen av en förlängning. Först och främst skall matchen spelas över 90 och sedan 120 minuter.

***

Öster förlorade i går kväll mot Elfsborg Myresjöhus Arenas riktigt dåliga gräsmatta. På onsdag är det IFK:s tur.

– Öster är ett gediget lag. Tittar man på Johan Persson, Josef Elvby, Kenny Pavey, Freddy Söderberg och Dennis Velic – det är inga tonåringar på något sätt. I backlinjen har de starka och svaga sidor som alla lag. De har kvaliteter, vi spelar på bortaplan och är extremt ödmjuka inför uppgiften, är Mikael Stahres nulägesanalys av motståndet.

Stahres svar till alla som eventuellt misstänker att IFK bara går på halvfart i Svenska cupen:

– Vi har byggt hela vårt tänk kring det här. Cupen är en av två tävlingar i Sverige. Dels är det en titel att spela om. Och sedan ett Europaspel, nu är vi två matcher ifrån. Sedan har man det laget man har. Vi har ett väldigt bra lag, men det är inte så att truppen är massivt stor. Något onödigt, larvigt roterande finns inte. Man tar ut det laget som känns bäst till respektive match. Vi har heller inte det täta matchprogrammet just nu, säger han.

2 kommentarer om “Blandade IFK-besked på Ullevi

  1. Till Balkander&Rylander: NI(GP) kunde ju Haussa ÖIS-Gais Liite grann o inte bar Baissa sålda bilj.!, det har ju GP medverkat till genom att BARA skriva om det där blåvita gänget!?!

  2. Intressant läsning. Bara för Öster att brotta ner IFK i 90+förslängning och låta Blåvitt bränna sina straffar. Smart och enkel plan.

    Öster till final!

Kommenteringen är stängd.