Som ett slag i magen

Jag har varit på twitter mer eller mindre frekvent sedan 2009 och följer förstås de jag följer, men har aldrig – möjligen med undantag för Oslobomben – upplevt en sådan kollektiv chock och sorg som i dag på förmiddagen, när beskedet om AIK-målvakten Ivan Turinas tragiska bortgång kablades ut via mediernas webbplatser.

Det plötsliga och oväntade dödsbudet, där en till synes frisk 32-årig elitidrottsman plötsligt rycks bort från sina två ettåringar och gravida hustru, träffade oss alla mitt i magen.

Det gör jävligt ont och känns så förbaskat orättvist,  så fel.

Mina tankar går i stunden till Ivan Turinas hustru Senka, deras barn och anhöriga.

Som någon skrev, i dag är vi alla AIK-are.

5 kommentarer om “Som ett slag i magen

 1. Jag har alltid respekterat och gillat dina små essäer oavsett om det handlat om mitt lag eller något annat trams. Men allvarligt talat!!! Är du pappaledig eller sjuk eller vad. gepe gav mig en kvartssida i papper om derbyt idag och du har inte skrivit en rad om någonting överhuvudtaget på snart en vecka. Någonting är ruttet i Danmark!!!

 2. När senast hade öis å gais chans att locka 10 k i ett derby?!?! Det hände inte ens mellan blåvitt å öis under 90 talet.
  Nej vet att man i småstäder utanför stan där du å rylander kommer ifrån enbart håller på Blåvitt men i den här staden, dvs Göteborg är Örgryte IS och Gais störst.

 3. Tack för en hel kvartsida om det enda riktiga derbyt i stan i år. Ni hjälper verkligen Göteborgsfotbollen massmedialt! Hoppas få en notis om resultat imorgon i varjefall. Nä, funderar allvarligt på att säga upp blaskan!

 4. Danne: Kom igen, våga släpp prestigen!
  Det spelar väl ingen roll om vem som skrev dessa ord och det var ju inte menat ordagrant såsom du tycks tolka det utan mer mycket ödmjukt och medmänskligt gjort! När sådant här händer så måste man ju fråga sig vad som är viktigast här i livet och det kan aldrig bli en idrottsklubb, inte ens Blåvitt. Kanske kan det vara svårt för dig att förstå men du och dina blåvita anhängare får tänka om!
  Det var inte för att visa sympatier för AIK som klubb utan mer symboliskt/bildligt påvisa att sådant här alltid står överst och inte lämnar någon oberörd. Skärpning!

 5. ”Som någon skrev, i dag är vi alla AIK-are”

  Idag är vi alla medmänniskor tycker jag låter vettigare, det är ett oroligt tragiskt öde för Turinas familj såklart, men jag, och många blåvita med mig vill aldig bli förknippade med AIK iallafall.

Kommenteringen är stängd.