Rapporter från fotbollsfronten

Eftersom jag har varit fullt fokuserad på AIKIFK Göteborg får ni ursäkta att rapporten från ÖisGais blir begränsad – och ja, jag är redo för alla typer av påhopp för detta, men inte heller jag är mer än människa.

Som tur är vi har vi många skickliga reportrar på GP.

Som Malin Jonson, som bevakade Öis-Gais (0-1) på Gamla Ullevi. Här är hennes rapport (eller rättare sagt tv-intervju med Björn Andersson) och Anna Anderssons första skildring av händelserna och eftersnacket.

Eller Eric Hilmersson, som bevittnade Moestafa El Kabirs nya trepoängsskott Rambergsvallen. Eric Hilmersson och Häcken är för övrigt lika med tre poäng, varje gång (råkar jag veta).

Håll till godo – och kika gärna in på gp.se/sport lite senare för nya versioner.

8 kommentarer om “Rapporter från fotbollsfronten

 1. CAGU beskriver det mycket bra tycker jag.

  Men jag blir också smått trött när jag läser GP:s Rylander och många med honom som återkommande dissar låga publiksiffror. Det drabbade ÖIS-GAIS och det drabbar ofta Häcken. Det slår fel av flera anledningar tycker jag.
  – Det riktar sig indirekt till de som går på matcher, och varför dissa de som gått till arenan för att de är för få?

  – Att det kommer 2642 personer på Häcken-BP är ingen överraskning. Att varje år dissa lag med mindre publik är att slå in öppna dörrar. Fantasilöst. Att ett superettanderby lockar mindre publik borde väl inte vara en överraskning?

  För övrigt tycker jag att Balkanders blogg är mycket underhållande och att Rylander skriver utmärkt om musik 😉

 2. Jag reflekterar inte så ofta här, men när jag gör det så gör jag det i egenskap av en häckensupporter. Så även denna gång!
  1-Man ska nog ha realistiska krav på en tidning som GP. En tidning är aldrig neutral, inte heller en journalist. Däremot ska man som läsare ha krav på saklighet.
  Tidningar ska säljas för att överleva. Aktieägarna behöver sina vinster och journalisterna sina jobb. Så hur löser man det hela, särskilt när morgontidningarna blir mer och mer som kvällstidningarna på sin jakt efter sensationer och en större grupp av köpare?
  Självklart vänder man sig till en grupp som man bedömer är den största gruppen av köpare med ett gemensamt intresse. I detta fall handlar det om ifkarna som bedöms vara den största supportergruppen. Saken blev lättare i år då det dessutom går bra för IFK.
  Så utifrån förutsättningarna -sälja tidningen och vända sig till en större grupp av köpare- blir valet av fokus på IFK helt naturligt.
  2-Andra klubbar kan inte räkna med gratisreklam i form av spaltmeter i GP. Dessa klubbar får väl själva göra reklam på två sätt : Köpa reklamplats i GP och andra reklamplatser eller göra den bästa och den allra viktigaste reklamen av alla , dvs spela en publikvänlig fotboll med goda resultat.
  GP fokuserade mycket på Häcken förra året. Inte för att Häcken uppfyllde de två förutsättningarna jag tidigare nämnde utan helt enkelt för att Häckens fina fotboll och goda resultat inte gick att förtiga utan att riskera tidningens och journalisternas saklighet. Lägg även till sensationsaspekten att ett lag som Häcken utmanade de etablerade klubbarna så förstår du också varför Häcken fick så mycket uppmärksamhet förra året jämfört med hur det är nu.
  3- Och till sist: detta är till dig Balkander : Om det du skriver ”Eric Hilmersson och Häcken är för övrigt lika med tre poäng, varje gång (råkar jag veta).” stämmer så kom inte till Rambergsvallen själv, skicka Eric istället, det är honom vi vill ha!

 3. Håller med föregående, synd att vi inte fick någon hjälp av GP/Balkander inför eller efter derbyt. Tycker dock att Balkander oftast är mycket bra annars.

  Tips på läsning efter derbyt:
  http://bloggar.aftonbladet.se/superettan/2013/05/dramatik-i-kubik/

  Aftonbladet beskriver matchen igår som det dramatiska derby det faktiskt var! Aftonbladets skribent går starkt på ÖIS linje och är mycket kritisk till den ökände domaren…

 4. Du behöver inte be om ursäkt Balkander. Du och G-P bestämmer naturligtvis själva vad ni skall skriva om och vilka lag ni skall följa. Du och G-P har hela säsongen prioriterat IFK och Häcken samtidigt som ÖIS och GAIS fått väldigt lite utrymme i bloggen och tidningen. Däremot känns det väldigt lågt av din kollega Rylander som går ut och dissar publikintresset samtidigt som G-P lägger all fokus på IFK.

  Men det finns ingen anledning för mig att gnälla då jag inte längre är prenumerant på G-P och vill man läsa om mer än IFK och Häcken finns ju Lehmans blogg som är inriktad på alla göteborgslag i allsvenskan och superettan.

 5. Nej, det är inte GP:s uppgift att haussa derbyt, men inte heller att tiga ihjäl det, som man nu gjorde.
  Utöver det håller jag inte alls med Balkander om att det finns många skickliga reportrar på GP. Balkander själv är – även om han är väldigt tydligt blåvit (jag vet att det är så) – den enda som jag skulle påstå är någorlunda skicklig. Johan Rylander är direkt bedrövlig.

 6. Är det verkligen GP:s uppgift att haussa biljettförsäljningen till något som öisarna och gaisarna själva utnämnt till ”årets hetaste derby”?

  Fakta kvarstår: det kommer vara mer publik på Blåvitt-Halmstad på lördag.

 7. Håller med Sven kunde inte skrivit bättre.
  Därför fler och fler gaisare säger upp prenumationen på GP.
  Även öisarna klagar över enbart bevakning om blåvitt.
  Hade de inte varit för notisen lägger sig i GAIS appen så hade jag skitit att läsa i GP.
  Jag bojkottar den tidningen nu.

 8. Jag tror nog de allra flesta fans förstår att du som person knappast kan vara på tre ställen samtidigt. I sammanhanget med Turinas hastiga frånfälle och mediaklimatet kring det, tycker åtminstone inte jag att ditt (eller redaktionens), val att bevaka AIK-IFK är konstigt.

  Det många har haft synpunkter på är i stället GP:s, mer eller mindre, totala ointresse för att bygga upp stämningen inför ett klassiskt göteborgsderby. Istället har man låtit en krönikör, vid mer än ett tillfälle, göra sig lustig över de enligt hans uppfattning låga förköpssiffrorna. Något som knappast hjälpt till att göra derbyt till en publikfest.

  Själv är jag gammal och historieintresserad nog för att komma ihåg tider då GP, under tidigare generationer Hjörne, nog med rätta kallats ÖIS-Posten. Den skevhet i bevakningen som skedde då, tycker jag dock inte skall skifta över och bli till något negativt för dagens ÖIS. Speciellt inte om det då också drabbar GAIS!

Kommenteringen är stängd.