Upphör pressfusket i morgon?

Utan att överanalysera det blåvita fotbollslaget och fotbollsläget kan vi slå fast att insatserna mot Malmö FF och AIK innhållit mindre energi och vägvinnande presspel än tidigare under säsongen, just det presspel som är en förutsättning för att nå framgång med ett lågt och samlat försvarsspel. Vi såg Rantie växelspela och ta sig fram på IFK:s vänsterkant mot Malmö, vi upplevde extremt generöst kantspel i defensiven även mot AIK.

I min värld innebär det bland annat Emil Salomonsson från start mot sina gamla lagkamrater i Halmstads BK i dag och slutet på ”pressfusket” – och då talar jag inte oss mediamurvlar.

För IFK duger det alltså inte längre att spika igen centralt, det är på kanterna motståndarna hittar ingångarna till Blåvitts mål.

Jag vet att Mikael Stahre dessutom uppskattade Daniel Sobralenses inhopp och insats som högermittfältare i andra halvlek på Friends Arena. Kanske en indikation?

2 kommentarer om “Upphör pressfusket i morgon?

  1. Definitivt mindre energi i de två nämnda matcherna. Fortsätter detta blir det en ny sjundeplats. Måste vinna mot topplagen i synnerhet hemma. Blåvitt saknar kreativitet i anfallsspelet.

Kommenteringen är stängd.