Tar gärna dumstruten i dag

Jag tror aldrig jag har känt mig så dum som på startlinjen i dag. Jag har ju en familj där hemma, skulle jag riskera livhanken på ett motionslopp? Och redan efter en kilometer hade den 30-gradiga hettan fått mig att längta efter målgången. Dessutom gick jag på Hisingen, drack tre muggar på varje station och har aldrig haft så lite kraft i benen på ett Göteborgsvarv.

Jag går ju aldrig!

Visst var det kul, framför allt för att man lyckades ta sig i mål. Funktionärerna och publiken gjorde ett fantastiskt jobb med att fylla på muggar och peppa.

Jag vet inte exakt vad jag fick för tid, men jag skulle gissa att den ligger ungefär 15-20 minuter bakom fjolårets 1,41.

Så varmt var det.

Jag vet att flera andra talade om ungefär den differensen – och ”skyllde” precis som jag på hettan.

Det här var ett galet lopp och jag tyckte mig upptäcka att fler än jag tog det lite försiktigare, saktade ned tempot och drack den där extra muggen.

Sjukvårdsinsatsen, särskilt runt Avenyn, var massiv och effektiv, samtidigt uppfattade jag färre som kollapsade i år, jämfört med 2010.

Märkligaste väderhändelsen för egen del var annars när blixten slog till ”från klarblå himmel” strax innan jag passerade Linnéplatsen, följt av ett störtregn som fick publiken att använda picknickfiltarna som regnskydd.

Några hundra meter senare var vägbanan torr så den skuren var riktigt lokal.

Nåväl, jag tog mig i mål och kan leva med dumstruten att ha utsatt mig för 21 kilometers löpning i 30-gradig värme.

Nya tag 2014!

Kommentarer om “Tar gärna dumstruten i dag

  1. Jag var nära att bryta innan Älvsborgsbron, men så fick jag syn på din rygg och tänkte att honom kan jag inte släppa 😉

    1.50.04

    Hälsningar

    Lars Norén

Kommenteringen är stängd.