Låt Farnerud spela mot Gefle

IFK Göteborg är inne i ett stim. Håller det i sig över Gefle på onsdag och Djurgården på söndag?

Jag gillade Kalmarmatchen. Jag tycker att Kalmarmatchen kanske var den bästa insatsen på hela säsongen. Jag tyckte att alla höjde sig ytterligare lite grand och jag tyckte att Tobias Hysén nu är nära maxform.

Det är vad jag tycker.

Jag tycker dessutom att Pontus Farnerud bör ersätta avstängde Philip Haglund mot Gefle och att han framöver bör lägga beslag på platsen till höger i konkurrens med Emil Salomonsson – på nytt nyttig i inhopp.

Kalmar skapade inte mycket. Mindre än väntat, men kändes inte ofarligt i första halvlek.

Jag uppskattar verkligen Kjetil Waehlers rejäla brytningar, hans inställning och närkampsspel. Det är lätt att glömma bort sådant när vi hyllar hjältar.

Trygghet är en central del i idrottsliga prestationer. Det finns just nu en stor trygghet i allt vad IFK-spelarna företar sig. Prestationerna är inte maximala, men ständigt stabila.

Och ja, det är rätt att låta Robin Söder spela forward just nu. Han är så skicklig på att hålla i bollen och vänta in Hyséns utflykter, precis så han skall agera.

Samtidigt kommer både IFK:s mål på försvarsmisstag från Kalmar, framstressade av motståndaren. Också en del av idrotten och fotbollen.

Farnerud gjorde i kväll sin första match sedan i början av november. Det är ett halvår sedan. Döm honom inte för försiktig insats den kvart han fick spela. Att han trivs bäst centralt var tydligt direkt; vänsterkanten blev tom när Sam gick upp på topp.

6 kommentarer om “Låt Farnerud spela mot Gefle

 1. Farnerud ska absolut inte starta! Han har spelat 15 min sen i höstas. Han har varit skadad länge och påtalade själv att det var för tidigt att spela på konstgräs för honom efter KFF-matchen.

  Han har själv spelat för ett konstgräslag några år i Norge och antagligen det som förstört hans höfter.
  Inhopp är ok möjligtvis.

  Gerzic går in. Tyvärr har han inte fått spela som släpande forward eller en av tre anfallare i 4-3-3 där han gör sig bäst.
  Han gör det defensiva jobbet utan att gnäll, men hans styrka ligger i att komma rättvänd i offensiven och lunka hem som Sobra.

 2. Skulle också gärna se Farnerud mot Gefle, men tror inte man kastar in honom på plastunderlag efter alla hans problem med höften. Byten av underlag är väldigt slitsamt för kroppen och stor källa till skador. Lär väl bli Gerzic igen istället för Haglund. Upp till bevis, Nordin

 3. Leaphorn: Det gjorde de redan innan säsongen startade med sin märkliga punch line ”Vi är inte från Göteborg”..

 4. Låt i så fall Farnerud starta och spela så länge han orkar. Får inte bli ett dabakel i år igen där uppe, men så illa skall det väl inte behöva gå.

  Tråkigt att Häcken lämnade Walk Over i matchen om vem som är bäst i stan.

 5. Gläds åt dagens vinst men jag tänker framåt och oroas av att Haglunds slit kommer att saknas i Gävle. Det blir att låta Gerzic och Fanerud ta var sin halvlek.

 6. Nej, nej, nej – tag det lugnt med Pontus.

  Låt Gerzic försöka göra skäl för åtminstone några tusenlappar av alla miljoner han kostat. En sista chans…

Kommenteringen är stängd.