Nya tag, nya tankar

Nu när ni börjat undra över varför man har en blogg om man aldrig skriver något i den tänkte jag ge i från mig ett livstecken.

Jo, semestern var god.

Nej, mina pre-semesteriella sporttips (se inlägget innan) föll inte i särskilt god jord.

Fast jag hade i alla fall rätt om damlandslaget och att de skulle få nöja sig med semifinal i det totalt sätt succéartade Europamästerskapet. Resultatmässigt okej, fast inte så värst mycket mer, va? Däremot var hjältarna och idolerna så många att måttet av förebilder är rågat under den närmsta tvåårsperioden.

Det får bli mitt bestånde minne och förhoppning från EM i Sverige.

Vad Häcken sysslar med har jag ingen aning om. Förmodligen inte de själva heller. Bolluslingar som inte studsar förväntad rikting fick vi en liknande dos av i fjol när IFK Göteborgs förväntade och reella prestation inte stämde överens. Från sidan-analysen (kikade på senaste matchen, den mot Öster, på tv) handlar primärt om ett allt för generöst försvarsspel. Häckenspelarna är hyggliga grabbar, men nu går det till överdrift.

Det som paradoxalt nog kan rädda Hisingsklubben – plötsligt indraget i allsvenskans bottenstrid – är bristen på stöd (bara drygt 2 000 senast) och därmed bristen på mentalt tyngande kritik från stora supportersjok.

Från bästa grillplats följde jag IFK:s fadäser mot Helsingborg och Trencín och tillhörde från hängmatta tvivlarna på nytt, allsvenskt täthäng, men som fotbollsserier är beskaffade tappar även motståndare poäng och ”givna” segrar.

Så här står vi nu med en allsvensk avslutning av rang. Elva omgångar, 33 poäng och – vad skall vi säga? – sex klubbar (Malmö, Helsingborg, AIK, IFK, Elfsborg och Kalmar) som gör upp om det. Kul och livgivande. Det vore mot bakgrund av de senaste omgångarna (och Helsingborgs inbromsning) förmätet att räkna bort regerande mästarna från Borås, så det gör jag inte. Sju poäng kan ryka på en vecka.

Däremot tål Elfsborg sannolikt inte en förlust mot IFK Göteborg på lördag om Helsingborg (Mjällby borta) och Malmö FF (Kalmar borta) tar tre poäng i denna den 20:e omgången.

Smög förbi utanför Havsvallen i somras när Marcus Lantz i sin första match som huvudansvarig för Örgrytes seniorer stötte på stolta hemmapojkar i Smögens IF (4-1). Jag har fortfarande inte fått helt klart för mig varför Hans Prytz inte längre ansågs redig nog att slutföra uppdraget att leda superettaklubben (långsiktighet har inte varit Öis modell på väldigt länge), men George Mourad känns som ett riktigt steg och Bengt Andersson (47) skall i första hand ses som en backup.

Tänk om mitt tips om Öis som sjua (tio poäng dit just nu) går in till slut!

Gais utmaning kan ni. Återställt eget kapital senast 31 augusti – annars ryker elitlicensen och 2014 handlar om division 1 södra. Det sportsliga avståndet till allsvenskan har dessutom via två poäng på fyra matcher stretchats ut till åtta poäng. Intagligt? Absolut. Troligt? Knappast.

I dag kommer Stanley cup-bucklan till Göteborg. Och Jelena Isinabajeva gör sin sista stavtävling. Själv hoppas jag på uppehåll i kväll så jag kan fixa med garagetaket.

***

Bjussar er avslutningsvis på den här förhoppningen från EkenäsbrygganSydkoster från veckan som gick. Önskar hugade spekulanter lycka till.

20130813-104322.jpg

2 kommentarer om “Nya tag, nya tankar

 1. Välkommen tillbaka, har saknat din blogg! Hoppas du har rätt angående ÖIS men det känns inte givet. Man ska nog slå alla lag i Superettan när motståndaren bara har 9 man på plan…

 2. Äntligen! Har saknat din blogg.

  Skönt när det går bra för Blåvitt, tråkigt att HIF matchen hemma betyder så mycket nu och jag hoppas verligen inte den kommer att vara avgörande i sista omgången. Ett 3-0 till Blåvitt i halvlek skulle nog inte inneburit att HIF hade legat 3 poäng före, utan efter Blåvitt i dagens tabell, men domaren ville annat.

  Häcken är väll på den plats som de bör vara i fotbollssverige? Ser inget konstigt med placeringen alls då de är totalt sönderlästa efter föregående års heroiska insatser (Waris avsaknad är monumental).
  2012 gick nog de flesta in på plan halvhjärtat mot Häcken, i år har man lärt sig en läxa och läst på innan.

  Hoppas bara att det blir något Göteborgsderby nästa år och då inte 6st i Superettan och noll i Allsvenskan.

  Några frågar kommer nog komma upp vad det gäller Häcken efter 2013:
  * Kommer Gerhardsson få fortsatt förtroende?
  * När kommer nästa Waris?
  * Behövs det byggas nytt på Hisingen för fler än 3000st?

Kommenteringen är stängd.