Corneliusson avgjorde – för MFF

Fastnade i några tröga tankegångar i bilen på vägen in till jobbet förut i dag kring vilka spelare som har representerat både IFK Göteborg och Malmö FF. Förstås med anledning av helgens toppmatch på Swedbank Stadion. Det märkliga var att jag inte kom längre än till Dan Corneliusson. ”Danne” eller ”Mr 100 procent”, som fick medial revival i fjol via deltagande i Mästarnas mästare, gjorde tre säsonger i MFF mellan 1990 och 1992. Inga större MFF-säsonger, sett ur ett historiskt perspektiv.

Via ett Google-sök hittade jag bland annat den här matchen från säsongen 1991, då Bob Houghton tränade laget:

25 Sön 6/10 Nya Ullevi IFK Göteborg – MFF 0-1 (0-1)
P: 3833 D: Håkan Lundgren Umeå
0-1 Dan Corneliusson 3′ (Niclas Nylén)
V: Henrik Nilsson
Röda tröjor, vita byxor, vita strumpor
3-5-2 1 Jonnie Fedel – 2 Per Ågren (K), 5 Peter Jönsson (85′), 3 Torbjörn Persson – 6 Niclas Nylén, 4 Henrik Nilsson, 8 Patrik Sundström, 7 Patrik B Andersson, 9 Stefan Alvén – 10 Patrick T Andersson, 11 Dan Corneliusson – 12 Leif Engqvist, 13 Marcus Ekheim (85′)

Mest anmärkningsvärt med den information är väl publiksiffran, 3 833 på ”Nya Ullevi”. Jämför det med söndagens förmodade 23 000 och inse att det trots allt är nya tider, bättre tider.

Corneliusson avslutade senare sin karriär med spel i Karlstad och Qviding.

Nåväl, ett samtal senare hade även Thomas Olsson (segerskytt för IFK i första matchen på Swedbank 2009), Mathias Ranégie och slutligen även mångmiljonvärvningen Christian Karlsson och nuvarande Ängelholmstränaren Joakim Persson dykt upp ur minnet.

Känner trots detta att jag brister i kunskap här och blir en önskan skyldig – vilka ytterligare dubbletter innehåller historien och vem är den främste?

21 kommentarer om “Corneliusson avgjorde – för MFF

  1. Hej du! Du är riktigt bra på fotboll, mannen. Jag diggar dig till 110%
    Fortsätt med det du gör!
    Ha en bra dag.

  2. Tränaren Micke Andersson (MFF bland annat) är väl samma person som var så otroligt duktig på IFKs mittfält under UEFA-åren? kom in ungefär när Jerry Carlsson fasades ut.

  3. Blåvitt har oftare värvat från MFF än tvärtom. Blåvitts värvningar har varit mindre lyckade (Olsson o Prytz undantaget) medans MFF lyckats bra m ex blåvita. Av göteborgslagen är det nog Gais som levererat flest t MFF. Håkan Lindman, Halsti, Erik Johansson och Rolle. Även Wlton F hade spelat i Gais.

  4. Peter Ijeh är naturligtvis den mest omtalade. Jon Inge Höiland gick åt andra hållet. Däremot har väl aldrig Jocke Persson spelat i MFF?

Kommenteringen är stängd.