Guldchansen lever trots allt

Ni får nöja er med en kortare analysbit här. Har i alla fall bevakat Malmö FF-IFK Göteborg på Swedbank stadion i kväll. En häftig upplevelse, två uppumpade topplag, en hygglig fotbollsmatch och ett (om ni frågar mig) rätt väntat resultat.

Malmö FF var favorit i den här matchen och avgick med segern.

Mitt eftersnack innehöll ordväxlingar med såväl Tobias Hysén, Mattias Bjärsmyr och Ludwig Augustinsson, samt Lasse Vibe, Pontus Farnerud och Pontus Jansson.

Oavsett vad vi/ni/de tycker om Jonas Eriksson insats som rättskipare i den här matchen är det omöjligt att lasta honom för matchutgången. Rätt låt vann, vilket ger MFF ett trepoängsförsprång i serien, sex före IFK Göteborg på tredje plats, men som Mikael Stahre uttryckte saken: ”Jag skulle bli förvånad om något lag kan åka på en skridsk in”.

Så där står vi. Med ett guldrace innehållande fyra lag. Malmö, Helsingborg, IFK Göteborg och AIK. Jag håller till döden (och möjligheterna) skiljer oss åt fast vid AIK.

Ludwig Augustinsson undrar ni? Kan möjligen spela redan mot Åtvidaberg.

Min lag då, med Mattias Bjärsmyr avstängd: John Alvbåge – Emil Salomonsson, Kjetil Waehler, Hjalmar Jonsson, Adam Johansson – Lasse Vibe, Jakob Johansson, Philip Haglund, Sam Larsson – Tobias Hysén, Robin Söder.

Alltså: Låt Pontus Farnerud vila.