Guldlag? Nej, guldchans

Medan Andreas Alm och AIK lade kraft på fjärdedomare, inkastproblematik och offsidemål hann det bli 2-0 – och plötsligt hade IFK Göteborg distanserat Alms AIK. Både i stunden och tabellen.

Och när desperation mättes mot frustration stod det klart koncentration är ett minst lika betydelsefullt incitament.

Nu gjorde Tobias Hysén sitt tolfte hemmamål, Robin Söder lurade skjortan av duktige Per Karlsson och Philip Haglund fick slå den avgörande straffen.

Då gör det inget att IFK Göteborg egentligen inte är något guldlag, snarare ett lag med guldchans.

Mitt tidiga tips om AIK kan vi från och med nu ha överseende med; tips är svåra att göra. Vinna matcher som IFK Göteborg mot AIK inför drygt 16 000 är heller ingen barnlek.

Kampen, farten, beslutsamheten och den riktade blicken. Det är framåt, uppåt som gäller. Inget annat. Och jag som satt i #matchdag och framhärdade mit 1-0-tips till AIK med gästerna tippade 3-0 till IFK Göteborg och påminde om det under matchens gång.

Nu blev det inte 3-0, men matchbilden påminde om gästernas utfästelse. En jämn match med ett tidigt ledningsmål för IFK, öppnare ytor och ytterligare mål för IFK.

Och därför har vi en toppstrid där Malmö FF har 48 poäng, där IFK Göteborg har 47, Helsingborg 45 och AIK 42.

Det är fortfarande fördel Malmö FF, men det här var IFK Göteborgs svåraste match. På pappret. Det återstår sex att spela. I praktiken. Var och en en utmaning i sig.

12 kommentarer om “Guldlag? Nej, guldchans

 1. Tycker nog Kalmar och Djurgården borta är lika svåra matcher som AIK hemma. Någon gång skulle IFK under Stahre få till en seger hemma mot AIK, och Kalmar har mycket att spela för, DIF vill nog ta revansch för cupen och är starka. Tyvärr är nog guldchansen för Blåvitt bara 15-20 procent om MFF vinner derbyt mot HIF.

 2. Heder åt dig Balkander som vågar ref’a till ditt tips, trots att du antagligen inte kommer att få rätt.

  De absolut flesta som tippar fel, brukar försvinna bort i diskussionerna.

 3. Saida: Håller med dig om Hawkeye ..

  Sedan när det kommer till malandet/ältandet så är det förståligt. Betänk hur många ggr de senaste åren som domarna stulit både mål och poäng från Blåvitt.

  Vi behöver inte gå längre tillbaka än till HIF-matchen.

  Om domarna aldrig får feedback, såväl positiv som negativ, så kommer de aldrig heller att utvecklas, vilket är nödvändigt.

 4. Hej, Balkander. Det är kul att ha någon som följer göteborgsfotbollen lite extra och jag tycker dessutom att du gör det bra för det mesta. Tyvärr tycker jag det börjar bli väldigt tjatigt nu med din tippning, att du behöver nämna att du faktiskt står på dig (ang. AIK) i varje blogginlägg för att nu förklara att det faktiskt är svårt att tippa rätt.
  Nä, ägna dig åt exklusiva intervjuer med spelare och ledare och sådant som gör bloggen läsvärd istället för att sälla dig till de redan allt för många experter som sitter och tippar dag ut och dag in utan att ha mer rätt än någon annan. Det skulle både du, bloggen och alla läsare tjäna på, tror jag.

  Tack på förhand!

 5. Malande? Tycker du det?
  Tror väl inte att Granqvist (född i Solna, sitter i styrelsen för AIK:s innebandy), solnabon Backe, Åström (gammal programledare för nåt slags AIK-magasin) och Fjellström (vanlig stockholmare) nämnde att Hysén var offside och att Vibe skrek ”rör inte bollen” fler än 100+08 gånger under pausen.
  Heder åt Andreas Alm som tog ned hela saken med att ”det är sånt som händer”.
  Inför tennisens Hawkeye i fotbollen. Så slipper vi tjafset.

 6. Jäkla malande om offside! Undrar om kommentatorerna, från Sthlm, tjata lika mycket om det var AIK som gjort målet. Ganska uppenbar ensidighet, som vanligt. Blåvitt var bäst idag och skall vara nöjda med sig själva. Grattis!

Kommenteringen är stängd.