Zlatans appsnack okej för SvFF

20131009-143009.jpg

Jag har just misslyckats med att ladda ned Zlatanappen. Gick in på App Store, sökte på Zlatan Unlugged och var rätt säker på att kunna ge en första exklusiv recension av det ”den svenske förbundskaptenen” valde att lägga allra mest krut på under dagens presskonferens på Friends Arena.

Ämnet uppdagades rätt långt in i presskonferensen och hade kanske helt hamnat utanför om inte TT:s Niclas Green (fd Johansson) frågat Zlatan om han tycker att det skrivs för lite om honom?

”Det skrivs för mycket om mig av andra, nu kan jag själv lägga ut och ge min syn på saker”, förklarade Zlatan själv.

Och talade sedan om sin app i rätt många minuter.

Bakom appen står Mikz som på sin webbplats skriver att man ”skall kunna skapa sin egen Mikz av innehåll”. Smart drag att marknadsföra med Sveriges största varumärke förstås, frågan är vad Svenska Fotbollförbundet tycker om saken.

”Det vet jag inte just nu, men normalt sätt säger våra spelare vad de vill”, säger förbundets fotbollschef Lars Richt.

Jag kan tycka att det blev väl mycket PR-tugg för egna produkten, men visst, det här blogginlägget bidrar också till marknadsföringen. Zlatan är Zlatan, liksom.

***

På appen skall Zlatan bland annat lista saker och berätta om karriären, trots det – vi är ju konkurrenter nu! – svarade han Aftonbladets Johan Flinck på frågan om snyggaste målen och vilka han rankar högst. Gissa innan ni läser vidare.

Målet mot Italien i EM 2004, klacken, alltså.

Målet mot England på Friends i fjol.

Och målet mot Ungern i Budapest i närmasta krysset.

”Men det finns många snygga”, sa Zlatan.

***

Det enda som egentligen intresserade mig (jag överdriver lite nu) var Zlatans hälsoläge och tankar kring det vi kallat för vadkänningen. Det visade sig nu vara en knäkänning/lårmuskelkänning och var ”bättre i dag än i går, även om jag inte körde hela träningen. Jag har haft en blödning i låret”, sa Zlatan.

Tillägget oroar möjligen något mer (vi är mästare på att söka och analysera små detaljer i den här branschen):

”Det skall nog inte vara någon fara inför fredagen”.

NOG?

Det var inte det svar jag ville ha i alla fall.

***

Snackade lite med Adam Johansson, den bortglömde högerbacken före lunch. Och så är Johan Elmander i form trots allt.

***

Och så bjöd Zlatan på en matematiklektion. ”Det känns bra att ha förlängt med Paris ett år till. Det betyder att jag fortsätter i landslaget ett år till. Så länge jag har en klubb kan jag spela i landslaget.

Därmed: Troligt att karriären fortsätter över ett EM-slutspel där finalen spelas i just Paris 2016. Något för oss blågula?

***

Dråpligast på presskonferens var när presschefen Niklas Bodell hälsade alla välkomna till ”presskonferensen med den svenske förbundsaptenen Zlatan Ibrahimovic”.

”Gjorde jag?”, undrade Bodell senare.

Jodå, men ingen skada skedd. 🙂

Dessutom kanske en fingervisning om vem som tar över efter Erik Hamrén en vacker dag. Pågår förhandlingar månne redan? 🙂

***

Nu har jag lyckats plocka hem appen. Recension senare.

Kommentarer om “Zlatans appsnack okej för SvFF

Kommenteringen är stängd.