Källström kvar i Hamréns frysbox

Sveriges startelva i kvällens ödesmatch mot Österrike i VM-kvalet på Friends Arena blev alltså ”den väntade”. Vilket innebär att 1) Kim Källström är ”kvar i Hamréns frysbox” och får ladda för avgörande inhoppp i andra halvlek á la Tyskland, 2) Jonas Olssons storartade prestationer i klubblaget West Bromwich på sistone inte kan mätas mot betydelsen av kontinuitet och stabilitet.

Elvan: Andreas Isaksson – Mikael Lustig, Per Nilsson, Mikael Antonsson, Martin Olsson – Sebastian Larsson, Anders Svensson, Rasmus Elm, Alexander Kacaniklic – Zlatan Ibrahimovic, Johan Elmander.

När vi ändå talar kontinuitet. Kvällens mittfält blir variant nummer sju sedan kvalet mot Brasilien inleddes i september förra året, och Rasmus Elms startplats den första sedan förlusten mot Österrike i juni. Anders Svensson och Rasmus Elm har tidigare inte VM-kvalat tillsammans från start.

Det, om något, är ett tecken på att sökandet efter en centrallinje fortfarande pågår. Jag blir inte förvånad om vi får se Svensson och Källström från start mot Tyskland på tisdag.

Här är Sveriges samtliga mittfält i VM-kvalet, de fyra första enligt modellen två balanserande, tre offensivare (4-2-3-1):

120911: Sverige-Kazaktstan 2-0: Elm, Wernbloom – Larsson, Ibrahimovic, Toivonen

121012: Färöarna-Sverige 1-2: Källström, Wernbloom – Larsson, Ibrahimovic, Wilhelmsson

121016: Tyskland-Sverige 4-4: Elm, Wernbloom – Larsson, Ibrahimovic, Holmén

130322: Sverige-Irland 0-0: Elm, Källström – Larsson, Ibrahimovic, Kacaniklic

130607: Österrike-Sverige 2-1: Larsson, Källström, Elm, Kacaniklic

130611: Sverige-Färöarna 2-0: Larsson, Källström, Ekdal, Kacaniklic

130906: Irland-Sverige 1-2: Larsson, Svensson, Ekdal, Kacaniklic

130911: Kazaktstan-Sverige 0-1: Larsson, Svensson, Ekdal, Kacaniklic

Jag har inte gjort någon hemlighet av att jag gärna hade sett Kim Källström från start, särskilt nu eftersom han har tre raka matcher med klubblaget Spartak Moskva i benen och rimligtvis borde vara i bättre matchform än Rasmus Elm, som har en startmatch i ligan, en i Champions League även om Marcus Allbäck här talar om tre matcher.

***

Erik Hamrén hade fel om Anders Svensson. Det är mänskligt. Nu är Anders Svensson med igen. Det är bra. Samtidigt fortsätter Erik Hamrén att tro på Rasmus Elm. Jag tror att det just i dag, just i den här matchen är fel.

Som ni förstår har jag gärna fel.

***

Här har ni för övrigt alla förutsättningar för kvällens VM-kval.