Hamréns skrällar skrämmer

Skrällen i kvällens svenska startelva? Det finns flera.

Först och främst att Anders Svensson saknas i startelvan till förmån för antingen Kim Källström eller Rasmus Elm. Om inte särskilda skäl föreligger vore det här ett utmärkt tillfälle att köra Källström/Svensson från start för första gången i det här VM-kvalet.

Att Pontus Wernbloom inte finns med i laget hänger samman med att han riskerar avstängning och därmed skulle var indisponibel i den första playoff-matchen 15 november.

Erik Hamréns tålamod med Rasmus Elm tycks oändligt. Även om Hamrén själv förklarade den mediokra första halvleken via golfens handikappsystem i går handlade det lika mycket om passivitet och ”alibispel” från Elm och Sebastian Larsson.

Jag skräms lite av det där.

Knappast Tyskland.

Nu är Sebastian Larsson kapten och får Pierre Bengtsson bakom sig på högerkanten. Också en smula oväntat och ologiskt med tanke på att Adam Johansson senast Mikael Lustig inte kunde delta löste högerbacksuppgiften alldeles utmärkt.

Att Tobias Hysén startar som Johan Elmanders ersättare på topp är logiskt sett vilka spelare som finns tillgängliga i den svenska truppen. Att Ola Toivonen tar Zlatan Ibrahimovic roll som tia är lika logiskt, nu när varningsbelastade Wernbloom kanske inte fanns med i diskussionen på riktigt.

Och så står det alltså klart att Erik Hamrén just nu väljer rutinerade Johan Wiland framför Kristoffer Nordfeldt när Andreas Isaksson inte kan spela och väljer att vila nyckelbenet/axeln. Ett klokt val.

Laget i sin helhet: Wiland – Bengtsson, Nilsson, Antonsson, Olsson – Larsson, Elm, Källström, Kacaniklic – Toivonen, Hysén.

Det är alltså dessa herrar som skall försöka rubba den tyska maskinen på Friends. Lite av ett ”lycka-till-uppdrag”, men som sagt, slår motivation klass blir det 2-2 efter mål av Hysén och Källström.

Totalt gör Erik Hamrén fem ändringar jämfört med senast. Ut med Ibrahimovic, Elmander, Svensson, Lustig och Isaksson, in med Hysén, Toivonen, Källström, Bengtsson och Wiland.

***

För övrigt gillar jag Mikael Antonssons optimism här.

***

Alexander Gerndt blixtinkallad – varför inte Marcus Berg?

***

Här rankar jag och Tobias Jansson Sveriges möjliga playoffmotståndare. Håller alla tummar för Armenien. Island? Hamrén hoppas, i alla fall.

***

Filmen om Bragden i Berlin ser ni här.

***

Den här gången blev det i alla fall 2-2, tack vare Dan CorneliussonGlenn Strömberg, Mats Magnusson och ”Torbjörn Jonsson”.

Hur tänkte du där, Ove Kindvall? 🙂