Hamréns golftal till folket

”Om man skall behöva motivera spelarna att möta Tyskland som är nummer tre i världen är det något fel. Vi möter ett världslag. Jag själv skulle bara längta efter att spela en sådan match.

För att tala golf. Jag spelar golf. Och har 18,7 i handikapp. Om jag spelar en golfrunda på 18 hål kan jag göra par på sex hål, sedan har jag sex hål som där jag behöver några extraslag och sex slag där jag är katastrof. Det är därför jag har 18 i handikapp – för att jag är ojämn. Vi har 22 i handikapp, Tyskland har tre.

Om du är singelhandikappare i golf gör du inte de där sex dåliga slagen, som jag gör. Det är det som är mardrömmen, tjusningen eller utmaningen med att möta ett lag som Tyskland. Om de spelar på topp kanske det inte ens räcker att vi spelar på topp. Jag fick några frågor efter matchen senast varför vår prestation växlade. Det kanske är för att vi är 22-rankade?

Hade vi varit nummer tre i världen hade vi inte haft de växlingarna i spelet. Då hade vi varit som Tyskland. Då hade vi legat som tvåa, trea i världen. Nu är vi 22:a och det finns en anledning till det.

Till slut kanske fokus läggs på varför vi är så bra på att klara upp underlägen. Det har inte Irland gjort, det har inte Österrike gjort.”

Erik Hamrén, inför kvällens VM-kval mot Tyskland på Friends Arena.