Gais mister miljon om Öis åker

Öis spelar för sitt liv i kväll. Seger mot Ljungskile är ett måste. Annars blir det division 1 södra för Sällskapet efter bara ett år i superettan. För att nå kval krävs dessutom seger i avslutningen borta mot Värnamo på lördag. Stora belopp står på spel. Konsekvenserna av en degradering blir betydande. Inte bara för Öis.

Gais klubbchef Jonas Lundén håller alla tummar han kan för seriekollegan i kväll.

– För oss är det fullständigt värdelöst om de skulle åka ur. Jag ser gärna att Öis är kvar. Det handlar inte bara om de ekonomiska bitarna. Derbyna ger mer snack och är roligare för publiken.

Vad skulle ett uteblivit derby betyda i kronor räknat?

– Någonstans mellan 800 000 kronor och en miljon.

Netto?

– Ja. Jag kan ha förståelse för att vissa supportrar hellre ser att Öis åker ur, men det blir kostsamt för oss.

9 kommentarer om “Gais mister miljon om Öis åker

 1. Det blir ju betydligt roligare om öis stannar kvar. Hellre derby på GU än vardagsmatch i en håla som gud glömde.

 2. Det jag sett på TV så är ÖIS värda en bättre placering… Satan vilket oflyt med poänger de haft.

 3. Men hur mycket förlorar Öis själva om de tabbar sig totalt och pinsamt åker ur efter enbart en säsong uppe i Superettan?
  Visst missar vi alla ett härligt derby men klantiga Örgryte får skylla sig själva om de ställer ut skorna i match efter match och även bojkottar sina derbyn dom är inte riktiga dom där öisarna?
  Ryktas att häcken redan nu vill värva alla talanger från Öis?

 4. Äsch öisare finns ju nästan inga kvar längre och dom som finns bojkottar ju ändå de GBG-derbyn som spelas i stan skit samma hur det går för Örgryte vi möter ju typ Varberg och LSK i nya feta västkustderbyn nästa säsong ändå.

 5. Hoppas nu att ÖIS klarar sig kvar så det blir några trevliga derby i stan. dessutom tjänar GAIS på det.
  Pengar fattas det fortfarande för GAIS. Såg några matcher i början av säsongen på ÖIS tyckte de spelade trevlig fotboll och är förvånad över deras tabelläge. Har mitt hjärta i GAIS sedan mer än 50 år.

Kommenteringen är stängd.