Grattis till guldet, Malmö FF

Och så gratulerar vi Malmö FF till 20:e allsvenska seriesegern och 17:e guldet. 2-0 mot Elfsborg var en defilering. Bäst på plan: Guillermo Molins. Bäst i höst: Guillermo Molins. I klippet ovan firar supportarna guldet direkt på domare Jonas Erikssons slutsignal. En rätt häftig syn.

***

Och nej, det stormar inte i Borås än.

***

Texter med en ex-gaisare och en ex-geting samt krönika hittar ni här.

6 kommentarer om “Grattis till guldet, Malmö FF

 1. Vi behöver INTE:

  * förlänga med en 37åring,
  * ha fler skador,
  * mer otur med domare i avgörande matcher,
  * ha mer dåligt självförtroende,
  * en tränare som inte scoutar motståndarnas försvar,
  * tro att matcher mot Allsvenska bottenlag är svåra matcher,
  * ha kvar spelare som inte bryr sig på lönelistan
  * ha kvar spelare på lån i andra lag där de presterar bättre (PLOCKA HEM!!)
  * Bara ha 7000st på hemmamatcherna
  * komma bäst 3a 2014

 2. Nu gäller det att fundera ut klart behöver vi 2 SPELANDE ytterbackar som inte slår bollen över sidlinjen o klarar av ett ordentligt uppspe (Adam J),samt bidra i anfallsspelet. detta så att det inte blir så stereotypt. Vi har Ludvig (skadebenägen?), samt Dyrestam (skadebenägen o på väg bort?). Förutom ovanstående en riktig spelfördelare med kvicka fötter.

 3. MFF har varit klart bäst i år, och haft klart mest, vad ska man kalla det, vill ABSOLUT inte säga tur för det är mycket annat som spelar in här också, men om man ser till alla andra aspekter som drabbat (nu håller jag ju på Blåvitt) tex Blåvitt i år: Skador. Skador är avgörande och man kan säga att man bör ha en så bra bänk att man ska klara av det ändå men det är inte lätt när topp namn och superlöften går sönder. Efter en sån säsong som Blåvitt gjort med förutsättningarna under spelets gång så får man vara mer än nöjd! Jag har inte haft stenkoll på MFF men de matcher jag har sett så visst tusan har de verkat ha ett intakt lag (förutom försäljning av Rantie och med lite ”tur” får in en ersättare som är minst lika bra. Med risk för att låta som ett bittert inlägg, men det är bara att insé att MFF är Sveriges bästa lag för tillfället och har faktiskt varit i några år (även om inte tabellen alltid visat det). Starkt jobbat av MFF som förening! Men nästa år blir dom nog bäst trea, allt annat är impnerande.

 4. Känns som ett förlorat år när självgoda skåningar vinner guldet, men man måste erkänna att de haft bästa spelet. Hellre guld till Mff än AIK om valet pest eller kolera. Hoppas Blåvitt ändrar sig, visar bra spel och vinner mot Norrköping samt tar en lukrativ tredjeplats till europaspel. Lite klimax på en impotent säsongsavslutning.

 5. Det är helt klart det bästa laget 2013 som vann. Nästa år är det DIF, eller Elfsborg, eller AIK eller Kalmar… Allsvenskan är som lotto, kan gå hur som helst, det enda som är säkert är att kära Blåvitt spenderar miljoner på föredettingar eller annat bös och kör på med Sveriges dyraste trupp mot en mittenplacering och återigen undrar alla vad som hände. IFF IFF, stort grattis, Blåvitt, gör om gör rätt, nu räcker det!

Kommenteringen är stängd.