Rignäs time-out fortsätter

Bertil Rignäs har inte bett att få avgå, IFK Göteborg har ingen formell möjlighet att avsätta honom. Blåvitt fastnade för den mjukare linjen och förklarade efter extrainkallade styrelsemötet någonstans ”i sta’n” att föreningens ordförande fortsätter sin time-out.

Status quo, alltså.

Jag tolkar det som att IFK Göteborgs styrelse har vägt in Rignäs hälsotillstånd efter gårdagens besked från Bostadsbolaget att han får avgå som verkställande direktör.

I sakfrågan – driften av IFK Göteborg – saknar beskedet omedelbar effekt. Conny Blessner axlar tills vidare rollen som ordförande.

Bland medlemmar och partners kommer det möjligen knorras en del den närmsta tiden, och vad vet man … kanske har Rignäs i praktiken fått några dagars respit att låta saker och ting sjunka in, för att sedan själv berätta hur han vill gå tillväga i det som nu blivit kärnfrågan, huruvida han tänker fortsätta som ordförande i Blåvitt fram till årsmötet eller ej.

Mänskligt hänsynstagande? Kamratlig handling? Strategisk klokskap? Stadgemässig nödvändighet?

Beskedet från Blåvitts styrelse andas ändå ett mått av otydlighet och vi kommer därför, precis som varje dag sedan förra onsdagen då Uppdrag Granskning avslöjade klänningskvittot från Cannes, fortsätta att belysa effekterna av Rignäs misstänkta avdragsfusk.

Polisutredningen mot Rignäs om urkundsförfalskning och bedrägeri fortgår parallellt.

Utgången där kan möjligen också påverka Blåvitts fortsatta hantering av ärendet.

14 kommentarer om “Rignäs time-out fortsätter

 1. Det är väl tur regeringen agerar, det tycks finnas tillräckligt många som tror man kan sopa omvärldens attityder under mattan!
  Rignäs borde själv förstå det omöjliga i situationen och avgå innan årsmötet!

 2. Det är väl inte så konstigt att han gjorde ett frukostavdrag för klänningen. När han vände den avig, var där fullt av foder.

 3. Beskedet från Blåvitts styrelse andas ändå ett mått av otydlighet och vi kommer därför, precis som varje dag sedan förra onsdagen då Uppdrag Granskning avslöjade klänningskvittot från Cannes, fortsätta att belysa effekterna av Rignäs misstänkta avdragsfusk.
  Polisutredningen mot Rignäs om urkundsförfalskning och bedrägeri fortgår parallellt.
  Utgången där kan möjligen också påverka Blåvitts fortsatta hantering av ärendet.
  ÄR DET INTE RIMLIGT OCH RÄTT ATT AVVAKTA, ELLER SKALL MOBBEN FÅ HÄRJA FRITT, ATT DÖMA NÅGON PÅ BARA MISSTANKAR?!

 4. Diskussionen har tydligen fått ytterligare en dimension. Nu påstås Rignäs också har ägnat sig åt avdragsfusk enligt Balkanders krönika. Hur stora avdrag har han felaktigt gjort anspråk på? Varför har detta inte framgått tidigare? Har Skattemyndigheten initierat en utredning?

   1. Avdrag från vad? Rimligtvis har han väl använt ett företagskort eller lagt ut pengarna och begärt ersättning i efterhand. Det har väl inget med avdrag att göra. Avdragsfusk förekommer normalt i skattesammahang.

 5. Ola: Du har rätt … i nuläget finns inga alternativ …

  Vad Balkander menar med ”I det långa loppet” hänger i luften liksom.

  Time-outen kommer att gälla till årsmötet och då väljs en ny ordförande – det är inte svårare än så ..

 6. Varför fortsätta belysa detta varje dag? Det finns väl ingen som tvingar er? Hur mycket annan riktig bevakning går förlorad för att det tar ett par dagar extra att ta ett korrekt beslut?

  All denna bevakning känns som ett exempel på att Bertil har valt att inte svara och att journalisterna då fortsätter sin häxjakt. Hade han svarat varenda en som frågat hade historien varit död sen länge.

  1. Tydligare och tidigare uttalanden hade definitivt påverkat historiens utveckling. Att döma av läsningen på Rignäs-historien engagerar den storligen.

Kommenteringen är stängd.