Vem vill du se som ny IFK-bas?

Bertil Rignäs avgår som ordförande för IFK Göteborg. Ett väntat och viktigt besked. Nu kan Bertil Rignäs gå vidare med sitt liv, IFK Göteborg kan gå vidare med sitt – vilket i det här fallet handlar om att finna Rignäs efterträdare.

Valberedningens uppgift blir således att finna en ordförandekandidat, en ekonomiskt kunnig person (som ersättare för avgående Kaj Thorén) och en juridiskt kunnig person (som ersättare för Tore B Carlsson).

Gruppen, som leds av Joakim Brinkenberg, har gott om tid på sig. Årsmötet hålls i mars.

Alla ni som läser detta är välkomna att lämna förslag på lämpliga personer och förmågor. Mitt har hela tiden varit Cecilia Andersson.

41 kommentarer om “Vem vill du se som ny IFK-bas?

 1. Tycker nog man skall lyfta fram någon men förankring i näringslivet Carl Chefen för getinge koncernen

 2. Detta är inte lätt sak att ta ställning till,, men jag lämnar ett väl genomtänkt förslag, Thomas Torkelsson FD min chef på Göteborgs Spårvägar en man med sunt tänkande

 3. Tycker Thomas Wernesson är ett lustigt förslag. Lyckades slarva bort Champions League-miljonerna och har dessutom jobbat in en ganska rejäl förbannelse som expert i fotbollsextra. Det laget han tippa som vinnare klappar alltid igenom. Någon lite mer kompetent borde vi kunna hitta.

 4. Bör bli en stark och driven person snarare än en förvaltare. Viktigt att personen har stöd från hela styrelsen. Ser gärna ett generationsskifte.

  Hade inte det fräschaste varit att folk fick vara öppna med sina ansökningar och sedan publicera idéprogram? Det här att tre personer i kulisserna ska göra allt tänkande åt de tusentals medlemmarna känns väldigt förlegat.

  Om kandidaterna får presentera sina program innan årsmötet så får den valda ordföranden mer legitimitet.

  1. Fast nu är det ju både och: valberedningen föreslår och andra kan nomineras. Det är ju inte så att VBs förslag är allsmäktigt, då hade man ju lika gärna kunnat skippa årsmötet.

   1. OK, bra. För på förra årsmötet kändes det som att alla måste anta valberedningens förslag. Om det finns konkurrens så uppmuntrar det kreativt tänkande och en välfungerande demokratisk process. Mardrömmen är ju sossarnas kommunist-politbyrå-valberedning som trycker ner kandidater i halsen på partimedlemmarna utan någon som helst demokratisk process.

 5. Ordförande: Palle S – Kanske inte mest slipad men mkt medveten om csr och branding och blåvitts själ och värderingar

  Juridiskt kunnig: Carl Fhager – Kommentar överflödig

  Ekonomiskt kunnig: Nån i prioritetfalangen, (Nils?) säga vad man vill men pengar kan de och tillväxt är de experter på iaf.

 6. med all respekt, har Thomas W någon som helst erfarenhet av att leda något, utöver en backlinje? jag inbillar mig att det är viss skillnad på att vara ordförande på ett årsmöte och för en av Sveriges största föreningar.

  1. Wernesson satt väl som sportchef efter blåvitts Uefacupsucce och värvade upp alla pengar vi fick in.. Fiaskovärvningar dessutom. Bort med honom..

 7. Vårt förslag är följande:
  Ordförande Thomas Wernersson
  Ekonomi: Magnus Erlingmark

  två killar med blåvita hjärtan och dessutom duktiga och vet vad det handlar om.
  En bra jurist finns säkert att hitta bland Blåvitts sponsorer, gärna en tjej.
  Vi önskar valberedningen Lycka till och håll er så långt borta som möjligt från kommunala ”sossebossar”
  i letandet efter ny styrelse.
  Lotta o Björn

 8. Varför inte Göran Johansson. Han kan både fixa o trixa.
  Han var en lovande back i Knäckebröhults IF i sin ungdom.

 9. Ingen ny herr vattenloppa. Välj en utomstående – för spelarnas skull. De förtjänar bättre.

 10. Erling var ett intressant namn, men spelarföreningen kan nog behöva honom ännu en tid. Fhager kanske kan förena Blåvitts och Häckens intressen att stanna kvar som lag i den absoluta eliten i landet. Mats P måste man sätta P för, erfarenheter från tre klubbar i stan, Frölunda, Blåvitt och Gais, inger inget fötroende alls!!! Sta’n har tillräckligt med affärer som det är.

 11. Ingen med sina mesta o bästa meriter eller en CV tyngd med kommunala befattningar. Däremot får han/hon gärna ha erfarenheter från föreningslivet, vilket jag är osäker på om Rignäs hade …

  Mao, kan varken Kia A eller Anneli H komma ifråga eftersom de redan har gjort tillräckligt med negativa insatser inom kommunen och har redan haft sina xxx-gate … typ T-skatten.

  Några härinne föreslår Wernersson … kan vara bra. Frågan är om han har det som krävs av en Ordföranden … han gick ju på en tunnel eller vad det var mot Öis (Glenn Martindahl) 1987 … snacka om ”fadäs” … 🙂

  1. Ja, han blev tunnlad av Martindahl, vilket kanske resulterade i alla fiaskovärvningar som sportchef. Hittade aldrig rätt sedan!

 12. Denna gång hoppas jag att man inte tar en sosse-pamp igen. Vi behöver inga champagnedrickande och gåsleverätare att leda Blå-Vitt

  1. Jag tror att du är Gais’are …

   Ingen, jag säger ingen, varken Gais’are, Blåvit’are eller någon annan vettig person kan föreslå Mats Persson. Han har redan gjort tillräckligt för både Blåvitt och Gais …

 13. Daniel Tjernström kanske? Bilda radarpar med Stahre sen flyttar vi klubben till Stockholm, IFK Stockholm.

 14. Cecilia Andersson agerande i samband med årsmötet förra året tyder inte på mognad och flexibilitet. Hon är inget bra förslag.

Kommenteringen är stängd.