Hur ersätts Hysén? Går det?

Säljs Tobias Hysén till Israel för tio miljoner får IFK Göteborg problem. Vad kostar en ersättare? Går han att finna?  I det korta perspektivet? Vem? Vi kan prata mer om det här, men mitt utgångsbud blir att Hysén är unik. Samtidigt: Spelaren och spelarens väl och ve är centralt. Som sagt. Vi får tala mer om det här.

6 kommentarer om “Hur ersätts Hysén? Går det?

 1. ALLT går att sälja – till rätt pris. Är han kvar betyder det att man begär för mycket. Svårare än så är det inte.

 2. Även om Hysén inte är ung längre är det omöjligt att IFK säljer för 6 miljoner som Haifa uppges ha erbjudit.
  Det har nog blivit en missuppfattning där. Jag tror att Hysén blivit erbjuden en lön på den summan, låter det vara osagt om det är 6 miljoner netto eller brutto och om det är per år eller för två år. Sen har media rapporterat att de vill köpa Tobbe för det priset.

  För IFK:s del är det ju helt omöjligt att ersätta Tobbe om man säger ja till 6 miljoner! Det är klart man måste upp emot 15-20 miljoner för att det ska vara värt att sälja sin skyttekung.

 3. Enligt dagens GP verkar det som israelerna inte är särskilt intresserade längre. IFK begär för mycket.

 4. Tobbe Hysén är INTE allsvenskans bästa spelare där har Mild fått hybris, visst har gubben erfarenhet men han har varit väldigt ojämn senaste åren och har dalat neråt och blivit äldre.
  Det finns flera spelare i MFF som är vassare än Tobbe 2013 så leta i Malmö Mild där har du framtidens fotbollslirare.
  Får man 6 millar för en äldre anfallare med trasigt lår får man vara MYCKET NÖJD men viktigast är ju vad Hysén själv vill.

 5. Viktigt är att Hysén själv mår bra och inte känner besvikelse och frustration längre tid efter att utlandsflytten gått i stöpet. Klubben måste kompensera med antingen högre lön eller möjlighet till bra jobb-utb efter karriären då han saknar det. Spela fotboll på allsvensk nivå ger inte livstids ekonomiskt oberoende. Tror att några yngre spelare i Blåvitt förstår och visat detta. Man skall ha något meningsfullt att göra i ca trettio år till efter fotbollstiden. Hoppas Mild och Hysén finner en bra lösning, verkar vara kloka män.

Kommenteringen är stängd.