Ingen Clean court – nu

Av allt att döma blir blir det inte Clean courtGamla Ullevi 2014 – däremot 2015, erfar GP. Clean Court innebär att klubbarna själva ansvarar för försäljning av arenareklam och utbud i restaurang och kiosker. Nuvarande hyresavtal är 100 procent rörligt, det framtida blir en kombination av rörligt och fast.

16 kommentarer om “Ingen Clean court – nu

 1. Hahaha ni klagar på pengar och ni klagar på framgång, ni klagar på att vi kommer in i Gamla Ullevi och skickar ut er. Till att börja med ni har sämst publiksnitt av alla elitlag i stan och till 2014 är ni inte ett elitlag längre.

  Gamla Ullevis gräsmatta klarar inte av att fyra lag spelar där och det som spelar sämst och har lägst publik flyttas därför till Valhalla.

  Utöver detta är det kommunens fel att dem hela tiden har dröjt och förhalat bygget av Nya rambergsvallen som utöver att vara vår hemmarena, ska vara vinterarena åt alla lag i Göteborg (ja ni blir även insläppta på Hisingen) och även arena för Svenska cupen matcher för allianzlagen.

  Sen en annan grej – ni har i särklass Göteborgs rikaste publik problemet är att rika människor är också intelligenta och snåla människor. De investerar inte i en aktie som rasar och de tänker inte heller investera i ett lag som har svårt för att spela i Superettan mer än 1 år åt gången.

  Vi har inga rika fans eller rika sponsorer, vi har oss själva och vi har Gothia cup som ger tusentals ungdomar från hela världen en upplevelse som de aldrig glömmer.

  Sluta klaga och börja gå på matcherna istället, ta ut silverskeden från munnen och kämpa för en gångs skull.

 2. Nja ja tycker nog att det är bäst att skita i Häckens nybygge ute på ön, de blir bara bortbajsade pengar till ingen nytta, bygg en liknande arena i centrum istället där både BK röva och GAIS kan spela, låt sen lella öis och Qviding krafsa runt på Valhallas konstgräs utan Hysén i blåvitt ses vi nog snart alla i Superettan 2015 he he he?

 3. Givetvis skall örgryte spela på GU
  Medans häcken spelar på nya Ullevi.
  Inget annat som gäller givetvis……

 4. Det hela borde kanske mynna ut i att det planerade bygget på Hisingen för i första hand Häckens räkning, ifrågasätts. ”Gamla Ullevi” där all högsta elitfotboll i staden borde spelas reserveras för Blåvitt och Häcken som har de ekonomiska resurserna att driva arenan. Eventuell landslagsfotboll i staden, både dam och herr, hör också hemma där. Stora Ullevi får väl dra hårdrock, mastodontbilar och annat, bäst den kan. Eller rivas och bygga kontor eller bostäder istället.
  Trist för Häckens nuvarande publik, men den är väl till stora delar redan körd, då biljettpriserna på den nya Hisingsarenan väl blir som på ”Gamla Ullevi”.
  Häckens möjligheter att öka sin publikattraktion skulle nog öka rejält med matchande på fastlandet.
  Gais och Öis får bättre stämning och ekonomi på Valhalla, och därmed bättre möjligheter att återkomma i den verkliga elitfotbollen. Välkomna.

  1. IFK och Häcken har drabbats av hybris. Häcken är än så länge en allsvensk parentes om man ser med lite större perspektiv. Som ett allsvenskt mittenlag skulle IFK ha stor nytta av en sund rivalitet med 1-2 alliansbröder. Det har tidigare generationer i Göteborgsfotbollen förstått. Håkan Mild har inte förstått det.

   1. Förstår att det är bittert att vara ÖIS- are för tillfället. Skriver ”för tillfället” för både Gais och Öis har varit nere och vänt upp igen under årens lopp, alltså inte bara ett steg ned i seriesystemet, utan två. Gårda, till exempel, kom däremot aldrig upp igen. Men det var länge sen, mycket länge sen.
    Men idag är det i så hög grad ekonomin som styr, och när nu Stena inte längre stöttar ÖIS, så går det (nog) inte. Tyvärr. Klubben har fina traditioner av fint spelande lag, som barn minns jag Agne-Rune och Wing, för ett decennium sedan, under Hamréns ledning, ett mycket sevärt lag, under en följd av år.

    Nu är det som det är, och då är det två lag kvar från Götet i allsvenskan, Stockholm har tre, men stan är mycket större, Malmö har ett enda…

    Häcken numera (Gothia- effekten – jämför Sävehof) och – sedan 1980- talet, faktiskt så länge är det, Blåvitt i allsvenskan förblir (nog) Gbg- lagen där ett antal år framöver…Men bollen är rund och rullar ibland oberäkneligt, liksom pengaströmmarna.

 5. Öis kommer att ge häcken smörj i svenska cupen, då blir det pisk för skärgårdsrumpan både på läktaren och på planen ryktas det från den rödblå arga klanen!
  Stora Ullevi duger visst inte åt förnäma rika BK Rumpa?

 6. Kära Glenn, Öis spelar i div 1, Häcken spelar i allsvenskan. Öis snittade 2.500 i superettan. Häcken 4.100 tar man bort IFK matchen så har man 3.100 i snitt per match hemma. Tror knappast att ÖIS drar fler än 2.500 i div 1 så beslutet är grundat på sportslig framgång och på publik.

  Vem hade trott det 1985……

   1. Fast nog är det lite underligt att vi blev förvisade till Valhalla under 2 år medan de byggde vår nya arena för att nu på nytt förvisas när man ska bygga en arena åt ett annat lag?
    Anledningen till att vi inte är så jätteupprörda är att Gamla är ett tråkigt betongskelett, att vi spelat bra på Valhalla och har bra minnen därifrån och att det nånstans är skönt att fjärma sig från, och bli misshandlad av, Muteborg.

 7. Ett rejält ”bakslag” för Öis!
  Hur kan BK Rumpa tvinga bort Örgryte IS från Gamla Ullevi och liksom glida in bakvägen när stora Ullevi står tomt?
  Förstår ej varför nu inte öisarna reagerar och protesterar villt mot detta rövspel och kräver sin anrika plats på Gamla och låter häcken smiskas iväg till någon ”bakgata” istället.
  Lita på att ben kommer kapas när dessa lag möts i svenska cupen det blir årets match där Örgryte skall piska röv och kräva upprättelse, häcken kommer att få smörj…!

 8. Vad menar du med det Kung Ranäng? Min tolkning är att om ÖIS inte får spela på GU så försvinner de. Stämmer det?

Kommenteringen är stängd.