Vilken Öisgala det skulle bli!

Det är snart onsdag 4 december och ni vet vad som gäller. ÖisgalanGamla Ullevi. Men snälla Öis, lärde ni er inget av Gais och deras Humorgala i höstas? Den så kallade överlevargalan, där föreningens existens verbalt ställdes på sin spets och alla äkta supportrar (fullsatt Konserthus/1200 åskådare) tömde pungen (totalt 800 000 kronor) och fick en njutfull afton. Jag har inget emot David Urwitz, Plura, Carla och Peter Simson, men vad är det mot Per Andersson, Håkan Hellström, Claes Malmberg, Thomas von Brömssen, Annika Andersson och Peter Apelgren?

Låt mig ödmjukt komma med förslag på kulturarbetare till kommande Öisgalor, personer som skulle kunna locka tillräckligt många gäster för att galan skulle kunna arrangeras där det var tänkt (Åbytravet).

Egentligen började det vid kaffeautomaten (allting börjar vid kaffeautomaten) där kollega Annika Cordes (syster till en viss Niclas Sjöstedt) föreslog en hårdrocksgala och jag som gammal pudel var inte sen att hänga på.

Mikkey Dee, trummis i Motörhead, är öisare, Joakim Cans, sångare i Hammerfall, är öisare. Och när vi var igång dök förstås bröderna Birro (Marcus och Peter), bröderna Eriksson (galenskaparna Claes och Anders) och äkta paret (Siw Malmqvist och Fredrik Ohlsson) upp i diskussionen. De sex sistnämnda har förstås inget med hårdrock att göra, men visst hade det varit fantastisk kul att se Dee, Cans och Anders Eriksson gemensamt framföra en elektrisk version av ”Siwans” 60-talsklassiker Tunna Skivor.

Behöver ni fler förslag? Kanske en duett med Nationalteaterns Hans Mosesson (Ica-Stig) och Galenskaparnas Knut Angred på temat ”Lägg av”.

Konferencierer? Harald Treutiger och Leif Pagrotsky, såklart.

8 kommentarer om “Vilken Öisgala det skulle bli!

  1. Uplever Öis som ”den numera fattige”-rike. Man behöver pengar men man är inte beredd att be på sina bara knän eller att jobba för det. Ett exempel är Öis motsvarighet till framtidsfonden där man gjorde klart att man minsann inte skulle stå med några spänner och samla in pengar utan mera ”ni kan lite snyggt skjuta in en dusör på vårt konto så pratar vi inte mer om det..”. Dessa spänner har samlat in 250 000! Det är mer än hela Öisfonden. GAIS framtidsfond passerade f.ö. fantastiska 2 miljoner häromdagen (på ca 14 månader,)kanske något för GP att uppmärksamma?

Kommenteringen är stängd.