Blåvitts första dag på nya året

20131202-175032.jpg

Det var första dagen efter ledigheten (inte jag, spelarna) och nyfikenhet på nya ansikten. Men vi fick tji. Martin Smedberg-Dalence hade fått extraledigt (tränade längre med IFK Norrköping), Nordin Gerzic var magsjuk och Jonathan Azulay inte tillbaka från semesterresa.

I stället snackade jag framtid med Mikael Dyrestam, framtid med Pontus Farnerud, snick-snack med sportchefen och överlyssnade en Tobias Hysén-intervju i Kamratgårdens foajé.

Det blir lätt så att vi spekulerar i och vill veta om framtiden för allsvenskans mest värdefulle spelare (enligt Offside och CMore) och det är inte svårt att slå fast att tomrum efter sådana är svåra att fylla.

Däremot, talade jag med Håkan Mild om, kan såklart lönekaka för spelare i Hyséns kaliber delas upp på flera (talanger). Jag skall direkt säga att inspelet var mitt och inte Milds, men tanken lockar – och pockar möjligen snart på uppmärksamhet.

Den dag Maccabi Haifa svarar på IFK:s svar kanske ordet är ja och då packas det i Utby och flyttas till Israel.

Brasklappen är att ytterligare intressenter ger sig in i bilden. Blåvitts klubbdirektör Martin Kurzwelly hintade ju om det i GP i förra veckan.

Farhågan att en utebliven affär skulle påverka Hyséns sinnestämning och förmåga att agera som kapten utgår jag ifrån att vi kan kasta på soptippen; förutsätter att ”Tobbe” med sitt stora IFK-hjärta agerar professionellt oavsett hur den här historien slutar.

Personligen var den här måndagen ingen stor fotbollsdag. Sköt själv sönder vänsterlåret när jag och Gustav Engvall testade VM-bollen på John Alvbåge, men kan utlova ett rätt underhållande tv-inslag på GPTV på onsdag (tror jag det kommer). Kvällens gubbaträning med Sjöviks SK sker i alla fall utan mitt deltagande.

Blev inte riktigt klok på Blåvitts nya ledartröjor, uppburna av Magnus Edlund, Stefan Remnér och Tim Rahmquist, i Delsjöhallen. Var de Renova-orange eller retroröda? Och vad tyckte egentligen Edlund om färgen?

Solbrunast efter semesterledighet? Dött lopp mellan Sam Larsson och Håkan Mild.

Återstår till julledighet 20 träningspass varav nio med boll. Blåvitt tuggar alltså på med sju pass i veckan fram till och med 20 december.

Säsongen 2014 är igång.

***

Om allt går som det skall dyker en podd med IFK:s klubbdirektör upp på gp.se i morgon bitt. Hav utkik.