Ingen rök utan eld

Efter dagens träning på Härlanda Park öppnade IFK-tränaren Mikael Stahre för kommande värvningar. Och så pratade vi Molde, förstås.

16 spelare var igång i snålblåsten och lagen från tvåmålsspelet får ni direkt.

Marcus Sandberg – Adam Johansson, Mattias Bjärsmyr, David Gutierrez Arvidsson – Martin Smedberg-Dalence, Hampus Zackrissson, Joel Allansson – Lasse Vibe.

John Alvbåge – Emil Salomonsson, Kjetil Waehler, Ludwig Augustinsson – Karl Bohm, Nordin Gerzic, Philip Haglund – Sam Larsson.

Som Mikael Stahre sa efteråt. Det handlade om att få ihop lag och Philip Haglunds roll som ”vänstermittfältare” skall inte analyseras djupare.

Kvar på Kamratgårdens rehabstuga fanns Robin Söder (knä), Jakob Johansson (baklår), Gustav Engvall (fot), Erik Lund och Darijan Bojanic (knä). Daniel Sobralense var sjuk och deltog heller inte.

Snackisen just nu är huruvida Mikael Stahre blir kvar som tränare för IFK Göteborg eller inte. Efter att på nytt ha pratat med Stahre om saken tror jag att vi kan slå fast följande: Ingen rök utan eld. På den raka frågan om han är kvar som tränare i IFK till sommaren svarar han ”det hoppas jag”. I en bransch där agenter talar med agenter och förutsättningar och möjligheter för handelsvaran (spelare och tränare) kan förändras mycket hastigt skall vi utgå från att samtal förs.

Någonstans.

Även om inte Mikael Stahre tagit del av dem ännu.

Så om vi tar det där med magkänslan igen är den att allt är möjligt. Precis som att Tobias Hysén kan flytta till Kina kan Mikael Stahre hamna i Norge. I både fallen är ekonomin central.

Och så till frågan om truppen. Och Stahres svar:

– Jag har aldrig skrikit efter nya spelare. Det handlar om olika saker som ekonomi, tillgänglighet och vilka vägval det finns på marknaden. Ibland dyker spelare upp. Det är inte otänkbart att det blir någon ny spelare.

På lördag åker IFK till Turkiet.

7 kommentarer om “Ingen rök utan eld

  1. Tobbe Nilsson och Hjalmar som nytt tränarpar i blåvitt, skicka Stahren till Solna igen då finns det nog ett litet hopp för Göteborgsfotbollen igen.

Kommenteringen är stängd.