Ett logiskt kaptensval

Mattias Bjärsmyr blir ny lagkapten för IFK Göteborg, bekräftar klubben på sin hemsida från träningslägret i Turkiet. Han har allt som krävs, säger tränaren Mikael Stahre – och Mattias Bjärsmyr själv förklarar att det är på fotbollsplanen en lagkapten är som allra viktigast.

Jag skulle nog lägga till i omklädningsrummet, på träningar, i samtal med tränare och övriga ledare i vardagen. Precis som Mattias Bjärsmyr beskrev det när vi talade om saken förra måndagen. ”Börjar man konstla till det blir det bara tillgjort och löjligt”.

Tobias Hysén, Mattias företrädare på posten, hade ibland en tendens under matcherna att med sitt kroppsspråk visa väl mycket besvikelse över egna insatser och lagets prestationer. Det där är en balansgång. Stå upp och driva på i motgång, sprida lugn och trygghet och genom förtroende och med pondus ”påverka” domslut utan att bli betraktad som gnällig.

Mattias Bjärsmyr är en vinnare. Han är respekterad av motståndare och medspelare, domare och tränare – och jag ser egentligen inte vem som skulle kunna vara före honom i ranking i Blåvitt. Adam Johansson var länge lagkapten i sin förra vända i klubben och är ett möjligt val, jag kan även tycka att John Alvbåge skulle utföra uppdraget väl och bedömer att också norske ”åldermannen” Kjetil Waehler fungerar som kapten.

Trots allt, ett bra val av Mikael Stahre och Magnus Edlund.

2 kommentarer om “Ett logiskt kaptensval

Kommenteringen är stängd.