Podcast med Anna Johansson

I veckans podcast möter ni Anna Johansson, socialdemokratiskt kommunalråd i Göteborg med ansvar för idrottsfrågor, ordförande i Idrotts– och föreningsnämnden, Gotevent och Gamla Ullevi AB. Samtalet rymmer Annas tankar om friidrotts-VM till Göteborg, synen på Göteborg som evenemangsstad, detaljer kring nya arenan på Hisingen, Gamla Ullevis framtid, bandyns vara eller inte vara på Heden, den ideella idrottens ställning, hennes egen idrottsbakgrund och vilka idrottsfrågor hon tänker driva – om hon blir riksdagsledamot och flyttar till Stockholm.

– Jag är mer göteborgare än svensk, säger hon bland annat och sätter dessutom ord på pappa Görans inflytande över hennes beslut att bli politiker en gång i tiden:

– Snarare borde han ha avskräckt mig, med tanke på hur ändligt lite han var hemma när man var liten.

Anna Johansson avslöjar dessutom sitt begränsade personliga idrottsintresse:

– Jag går väldigt sällan spontant på en hockeymatch eller en fotbollsmatch får jag väl medge. Jag har inte ett enormt brinnande idrottsintresse.

Det och mycket mer hittar ni i avsnittet som i vanlig ordning är podducerat av Eric Hilmersson.

 

Här kan ni ladda ner Podcasten från iTunes.

@Balkander » Poddsändningar

I Androidmobiler använder du följande länk för att skapa en ”subscription”: http://feeds.feedburner.com/balkanderspodd

Eller så lyssnar du här.

15 kommentarer om “Podcast med Anna Johansson

 1. Bygg en motor arena istället speedway, dragstrip, STCC, Drift. Motorsport får inte plats alls i Muteborg tack vare MPs inblandning. Vi som sysslar med bilar behandlas som kriminella. Så istället för en ännu en fotbolls arena med mera supportervåld bygg nått för oss som inte slåss.

 2. Göteborg. Eller Muteborg. Staden där du inte behöver vara varken engagerad, intresserad eller kunnig för att bli högsta höna. Ruttet!

 3. Bygg hellre ett nytt Scandinavium än ännu en floppig asdyr fotbollsarena ute på Hisingen, vi har ju redan Gamla Ullevi och Ullevi även häcken får nog plats på dessa läktare!
  Rusta upp Valhalla IP till en central plats för lite av varje, varför inte bandy på vintern?

 4. En ny jättedyr svulstig arena på Hisingen för häcken är ju hutlöst dumt när det finns gott om plats på både Gamla och nya Ullevi, rusta upp Valhalla istället för stadens bästa inför framtiden.
  Tänk om tänk rätt och behåll anrika Rambergsvallen till friidrott och för mindre fotbollslag från skärgården med omnejd.

  1. Svulstig arena på Hisingen? Känns som inte du hängt med alls när det gäller detta. En av anledningarna är att Valhalla skall rivas. Därför måste det finnas en vinterarena i Göteborg. Men jag kan nog tänka mig att riva skiten Nya Ullevi med.

   1. Om Valhalla skall rivas så bygg den nya fotbollsarenan med konstgräs där Valhalla nu ligger idag och inte långt ute på en ö?
    Häcken verkar fått storhetsvansinne efter sin turliga andraplacering 2012

    1. Där valhalla ligger skall nya Scandinavium byggas. Suck. Varför ens skriva när du inte har koll på något?

Kommenteringen är stängd.