Nyheter och icke-nyheter

Då följer vi upp tv-inslaget med Håkan Mild från träningslägret i Spanien med lite nyhetsnys. Gustav Engvall och IFK Göteborg är överens om ett avtal som skrivs på när parterna (Håkan och Gustav) kommer hem till Sverige om cirka tio dagar. Mittfältaren Jakob Johansson, vars kontrakt går ut vid årsskiftet, har erbjudits ett nytt treårigt avtal. Det är inte aktuellt att låna ut Nordin Gerzic och Daniel Sobralense.

Vad gäller möjliga nyförvärv bedömmer jag att prioriteringen bland de tre möjliga positionerna är som följer:

1) Anfallare

2) Central mittfältare

3) Mittback

Enligt Håkan Mild är följande spelare INTE aktuella för IFK Göteborg just nu: Nicki Billie Nielsen, Mikael Antonsson, Gustav Svensson, Johan Elmander, Tobias Sana, Marcus Berg och David Moberg Karlsson.

Det har heller inte inletts några samtal med ledartrion Mikael Stahre, Magnus Edlund och Stefan Remnér om att förlänga de utgående avtalen.

David Guiterrez Arvidsson har avtal januari ut. Vad händer sedan?

– Det får vi se efter lägret, säger Håkan Mild.

I tv-inslaget säger Mild att han inte tror att något kommer hända innan transferfönstret stänger på fredag men tillägger att ”det kan hända saker väldigt fort”.

5 kommentarer om “Nyheter och icke-nyheter

 1. Det börjar bli tjatigt men förtjänar att lyftas än en gång; vad är det som händer med Dyre? Varför får man känslan av att han genuint ogillar Blåvitt?

  Skurit sig mellan Dyre och Håkan? Fick Dyre hybris och trodde att buden från utlandet skulle hagla in, till en spelare som knappt fullföljt en säsong och sedan harvat runt på 3 olika positioner?

  Ytterst märkligt att han spelar ut sitt kontrakt och sedan går in i en fullständig mediaskugga.

 2. Vore intressant att få svar på varför Dyrestam ”Vill gå vidare”.., kanske t o m till ett allsvenskt lag. Vad är det som skulle vara så illa att stanna i Blåvitt? Att gå utomlands känns logiskt, men att byta mot svenskt lag.., då måste finnas någon underliggande anledning.
  Där vore det bra om ni grävde lite extra

 3. Central mittfältare borde verkligen inte vara högprioriterat just nu. Om det inte skulle vara så att vi värvade hem Gusti, för han kan ju som bekant även vikariera som mittback. Jag tror att de flesta som följer Blåvitt är överens om att vi behöver en etablerad anfallare (gärna en något större typ) som går rakt in i startelvan och en bra mittback att ha bakom Bjärs och Bestefar när (inte om) någon av dem åker på en skada och/eller avstängning.

 4. Varför central mittfältare?

  Jakob, Philip, Joel, Bojanic, Gerzic måste väl räcka?
  Speciellt nu när Joel hypas så mycket borde han kanske få chansen som tredjeval.

Kommenteringen är stängd.