Så blev Zhubi klar för Gais

Har intervjuat nye gaisaren Petrit ZhubiGaisgården i dag. Det här hamnade inte i texten, men kan var intressant att känna till ändå. Frågan han svarar på är hur han hamnade i Gais.

– Det var på gång redan i somras. Vi snackade, allt gick igenom, jag fick bli utlånad och jag kom till samlingen när vi skulle möta Elfsborg hemma – jag visste redan innan om att det var på gång – men då sa de att jag skulle sitta på läktaren för ”vi har gått med på en utlåning”.

– Det var precis det jag ville, Gais låg i toppen då. Sedan kom jag till samlingen och sportchefen sa plötsligt att de inte längre ville låna ut mig. ”Byt om”, var budskapet. Så jag spelade den matchen. Det var så blandade känslor. Mina tankar var redan här att komma hit och hjälpa till.

–Samtidigt, du jobbar, du måste representera den klubb du tillhör. Jag kände att då kör vi på hösten ut. Jag hade ändå bra kontakt med Thomas (Askebrand) och Jonas (Lundén) hela tiden och kände att det kommer lösa sig. När vi spelade mot Blåvitt här i höstas hade vi en träff på ett fik. Det var egentligen där det blev klart. Jag blev klar ganska tidigt för Gais. Jag körde på allt vad jag kunde för ÅFF ändå. ÅFF har gett mig så mycket, så jag ville ge tillbaka det jag kunde.

***

Mer och längre text om Zhubi i lördagens GP.

***

Alla i Gais, förutom rehabande anfallsduon, är redo för spel mot Ljungskile på lördag. Avspark på Valhalla 15.00.