Lucka efter Mak bör fyllas

Först Tobias Hysén – nu Mohammed Ali Khan. Enligt Fredrik Janlinds uppgifter är Häckenmittbacken så gott som förlorad för Hisingsklubben. Klubbarna är väldigt nära en uppgöreslse – och sedan återstår endast det personliga kontraktet att komma överens om.

Jag talade med advokaten Carl Fhager, som förmedlade Hyséns övergång till Shanghai East Asia FC före jul, om att det vi nu ser – svenska spelare till Kina – bara är början på en ström som lär bli allt stridare.

Kan Mak kan fler.

Pengarna för Ali Khan är mindre än de IFK fick för Hysén, men marknaden ligger vidöppen, redo för allt fler svenskar modiga nog att flytta österut för äventyret och en och annan krona.

För BK Häckens allsvenska fotbollslag får flytten, om den blir av, konsekvenser.

Häckens har i nuläget fem mittbackar. Förutom Mohammed Ali Khan även Emil Wahlström, Fredrik Björck, Simon Sandberg och Ronald Mukiibi.

Det är utifrån senaste säsongens prestationer inte Sveriges främsta uppsättning mittbackar, ens på pappret. Björck syndar mellan varven, Wahlström är habil och Sandberg/Mukiibi står än så länge under rubriken ”talanger”.

Mohammed Ali Khan saknades under skadefrånvaron i fjol och gav stadga åt Häcken under den period när kontraktet säkrades.

Det vet sportchef Sonny Karlsson och huvudtränare Peter Gerhardsson om.

Frågan är vad de gör åt det.

Tom Söderberg, som tidigare fanns tillgänglig, valde spel i grekiska Apollon Smirnis (utlånad till sommaren).

Misstänker att Mohammed Ali Khan slår sin Tobias Hysén en signal innan han slutligen bestämmer sig för för Kina eller inte Kina.

***

Gemensam nämnare på Hysén och Ali Khan? Båda var lagkapten för Göteborgsklubb i allsvenskan 2013.

***

För övrigt vann Häcken dagens träningsmatch mot Dallas med 3-1. Rörliga matchbilder här.

2 kommentarer om “Lucka efter Mak bör fyllas

  1. Vad fick IFK för Hysén? ~12 mille. Menar du att Häcken skulle få något i närheten för BIG MAK? Även som gulsvart så kan jag se kvalitetsskillnader. Men det som kommer saknas mest är MAKs ledaregenskaper. Roligt för honom i alla fall.

Kommenteringen är stängd.