Klubbchefens lyckade kväll

Gick i däck i går kväll, men tänkte ändå – från sjuksängen – formulera några avslutande tankar runt Gais och onsdagskvällens träningsmatch mot FalkenbergValhalla.

Först och främst, vi hade jäkligt kul i speakerbåset, där journlister, klubbrepresentanter och speakern ”Rolle” huserar på Gais Valhallamatcher – och det som förgyllde aftonen i går, denna OS-hockeykväll, var klubbchefens splittrade fokus.

20140213-133525.jpg

Som utsänd direktrapporterande GP-reporter tvingades jag skriva mina twitterinlägg blixtsnabbt för att undvika stressande kommenterar från klubbchefen, som jonglerade Gaismatch och Tre Kronor-premiär från min dator utan några som helst koncentrationssvårigheter.

Viaplay och SVT Text blev den perfekta kombinationen till presskaffet, februarifotbollen och den imponerande hemmainsatsen.

Jag pratade med ”Henke” Larsson efteråt, Falkenbergtränaren. Hans lag spelade … inte bra. Väldigt lite, för att säga ingenting, tyder på att de håller allsvensk klass när serien startar upp i slutet av nästa månad.

Gais, däremot, har en hel del att glädjas över.

Min topp tre från gårdagens match ser ut så här:

1) Börkur Asgeirsson, central mittfältare. Är precis vad Gais saknade i fjol och i förfjol. Prestigelös kollektivst, otröttlig sopkvast och okomplicerad passningsspelare. Alltid spelbar, alltid på rätt sida och börjar sätta sig i respekt hos motståndarna. 20-meterslöpningen och avslutande glidtacklingen PÅ boll i går höll högsta klass.

2) Marcus Översjö, mittback. Lugn, placeringssäker, bolltrygg, modig, klok. Helt återställd efter avsliten hälsena tidigare. Nu ihopparad med Björn Andersson. En lyckad och framtida seriekombination.

3) Petrit Zhubi, anfallare. Vänstermittfältare i 45 minuter mot Ljungskile, forward ihop med Linus Tornblad hela matchen mot Falkenberg. Hotar, utmanar och har på två matcher fixat två straffar. Blir nyttig.

På minussidan det juniorbetonade passningsspelet och allmänagerandet på högersidan, där Hampus Andersson måste kunna värdera och utföra passningarna på offensiv planhalva bättre, där Mirza Mujcic, för att kunna konkurrera med Sandeep Mankoo som högerback bör agera säkrare i det grundläggande. Bjöd på en del mot Falkenberg. Och så Linus Tornblad, som blandar högt och lågt. Gärna lite rakare, direktare och tydligare.

Det var väl allt för nu.

På söndag väntar norska tredjedivisionslaget Östsiden på Valhalla 13.00. Och som ”Rolle” sa i högtalarna:

”Förhoppningvis har de samma form som Northug”.

4 kommentarer om “Klubbchefens lyckade kväll

  1. Jan Helsing skall veta hut när han skriver här GAIS IS LIFE och påväg tillbaka till allsvenskan 2014

  2. Kul att läsa att det börjar se bra ut för Gais! Hur har det gått med killarna som provtränade från USA?

  3. ”Rolle” är en förbannat bra speaker! Hans kommentarer förgyller alla av GAIS matcher!

Kommenteringen är stängd.