Det här kan stärka IFK

Sjävklart skall vi hylla, men heller inte övedriva. Håkan Milds beslut är modigt, men inte avgörande för IFK Göteborgs framtid. Som Mattias Bjärsmyr sade, spelare kommer och går, ledare kommer och går. Samma sak gäller sportchefer. Jag applåderar Håkans beslut att gå vidare, förstår det till hundra procent.

Allt är inte fotboll och Blåvitt kan mycket väl gå stärkt ur Milds sidosteg.

Det du inte uträttat i en operativ positition under åtta år förändrar du heller inte under det nionde heller, oavsett hur många titlar, landskamper eller Champions League-matcher du har i bältet.

Jag gjorde en av de sista intervjuerna med Håkan Mild utanför entrén till Kamratgården tidigare i dag och fastnade för det han sade om skolgången. ”Fan, jag är nervös – jag har ju inte gått i skolan på 100 år!” Typ.

Det han nu ägnar den sista IFK-kraften åt fram till och med 27 mars är rekrytering. Ytterligare värvningar, mindre föreningsfrågor. Och han lyfte själv Gustav Svensson och Sebastian Eriksson som två möjliga lösningar, även om ”Gurra” i samtal med GP baissade detta i nuläget.

Återvändare har blivit Håkan Milds grej. Det är där han fiskar. Det är med dem han ville sluta cirkeln, bygga framgången. Ta in talangfullt, utveckla till tongvivande A-lagsspelare, behåll längre, sälj och ta tillbaka när tillfälle ges.

Cirkelrörelsen.

Den nya sportchefen bör höja blicken, bredda seendet och titta på fler marknader, oavsett om vi talar om Carl Fhager, Svante Samuelsson eller Mikael Kjellström.

Enligt Martin Kurzwellys uträkning har IFK sålt spelare för 170 miljoner under Håkan Milds år som sportchef. Det är många kronor – som måste bli ännu fler framöver.

***

IFK Göteborg ödslade överraskande mycket presskonferensenergi åt att ondgöra sig över att den upplagda planen, att berätta om Milds beslut för personal och spelartrupp på måndagsmorgongen före alla andra, i och med GP:s avslöjande sprack.

Att Håkan Mild, som dagligen påverkar nyhetsflöden med kommentarer om olika transferrykten, inte fick styra den om sin egen avgång säger kanske något om det nya mediaklimatet.

Nåväl.

Ganska snabbt efter att befogenheter och plikter minskar avtar det mediala trycket. Det kommer utan tvekan vara av godo för Håkan Milds övriga ambitioner: Att träna, läsa och vara lite ledig.

6 kommentarer om “Det här kan stärka IFK

 1. Vet inte riktigt hur jag ska tolka dig map att Blåvitt var sura på att GP inte hade respekt att vänta tills man hade berättat det för de närmast sörjande. Verkar som du tycker det är konstigt? Menar du sen också att Håkan får ta det eftersom han själv håller på och sprider rykten i media? Det är inte så att ni ringer upp han med påståenden om olika spelare och när han svarar ”inga kommentarer” så säger ni ”Men du dementerar inte?”? Och när han då återigen svarar ”inga kommentarer” så slås det upp som att Håkan mer eller mindre bekräftat. Är det det du menar med att han påverkar media dagligen(!)? Skärp dig. Du får helt enkelt ta att dom är sura på dig för att GP inte kan respektera att dom har ett förtroendekapital hos sina anställda som nu är naggat lite på. Detta är naturligtvis inte hela världen, men stå för vad ni gjort.

 2. Guldet 2007 var ju inte Milds förtjänst utan byggdes ju upp av Håkans företrädare, att han nu slutar som sportchef kan bara milt sagt göra klubben bättre!
  Mild var en vild bra köttig spelare som tyvärr blev en ganska medioker spottchef 🙁

 3. Det låter ju i din text som att Håkan nästan bara satsar på hemvändare, det är ju givetvis väldigt fel. Farnerud, gerzic, bestefar, Ludwig, Emil Salomonsson, vibe, Haglund, bojanic, sobra… Detta är några exempel, finns givetvis många fler. Att Mild velat värva hemvändare är något jag tycker är fantastiskt, Blåvitt måste fortsätta denna linje, i ÄNNU högre utsträckning. Blåvitt ska INTE ”höja blicken” som du säger. Det vore förödande. Vi är Blåvitt – bäst i Sverige! Vi måste hålla fast vid VÅR identitet, ett mycket bra sätt att göra det är att värva hemvändare. Usch, skäms på dig balkander för att du kommer med dessa dumheter.

  1. ” Vi är Blåvitt – bäst i Sverige!”
   Jaha, vad menar du, vinner allsvenskan varje år, eller?
   Inte lever man på eget material heller. Du menar säkert
   (Bäääässsssttttt).

   1. Återvändare har blivit Håkan Milds grej. Det är där han fiskar. Det är med dem han ville sluta cirkeln, bygga framgången. Ta in talangfullt, utveckla till tongvivande A-lagsspelare, behåll längre, sälj och ta tillbaka när tillfälle ges.

    Cirkelrörelsen.

    Den nya sportchefen bör höja blicken, bredda seendet och titta på fler marknader, oavsett om vi talar om Carl Fhager, Svante Samuelsson eller Mikael Kjellström.

    När du skriver detta tolkar jag dig som att Mild har satsat på hemvändare MEN nästa sportchef BÖR höja blicken och titta bredare, på fler marknader. Jag tolkar det som att du tycker att milds linje inte varit tillräckligt bra, att höja blicken är bättre. Det kanske inte är så du menar, jag kanske misstolkar dig. Men om inte så tycker jag att du är helt ute och cyklar.

Kommenteringen är stängd.